Şarkikaraağaç’ta Buzağı ve Kuzu Yarışması yapıldı

3 Haziran 2013 18:50

23-24 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen Hayvan Yetiştiricileri ve Teknolojileri Sergisi (Hay-Ser) son gününde Buzağı ve Kuzu Yarışması yapıldı. Yapılan yarışma sonrası dereceye giren yetiştiricilere çeşitli ödüller verildi.

Kuzu Yarışmasında yarışmaya katılan 9 yarışmacı arasından 1. olan Başdeğirmen Köyünden Ali İhsan Yıldız'a ödülünü Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık, yarışmanın 2. si, yine Başdeğirmen Köyünden katılan Zekeriya Yıldız'a Isparta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir, 3. olan İlçe Merkezinden Şener Tevfık Kaygısız'a Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Yaşar Köroglu, yarışmanın 4. sü olan Gedikli Köyünden Ahmet Demir'e ise Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Tokat plaket ve çeşitli ödüller vererek tüm yarışmacıları ayrı ayrı tebrik ettiklerini belirttiler.

Buzağı Yarışması da renkli görüntüler eşliğinde dereceye girecek olan buzağıların seçimlerini komisyon üyeleri büyük bir hassasiyetle tamamlayarak sonuçları ilan ettiler.

Yarışmaya İlçenin birçok Köy ve Kasabasından katılan 13 yarışmacı arasından 1. olan Çeltek Köyünden Ramazan Yıldız'a Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık, 2. olan Arak Köyünden Ali İhsan Bulut'a Yenişar Belediye Başkanı Mustafa ERDEM, 3. olan Göksöğüt Köyünden Şenol Arpacı'ya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Yaşar Köroglu, 4. olan Yenicekale Köyünden Hilmi Güzel'e ise ödülünü Isparta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir verdi.

Tüm katılımcılara ve yarışmayı organize eden, emeği geçen tüm çalışanlara, Sivil Toplum Kuruluşlarına, yarışmanın ödül dağıtımındaki sponsor olan tüm İlçe esnafına ve katılımcılara teşekkür edilerek, program sona erdi.

 

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...