“Halkın sabrını taşırdı”

3 Haziran 2013 18:51

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, halkın Taksim Gezi Parkı direnişi ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Taksim Gezi Parkında halkın yaşam alanlarına sahip çıkmak için demokratik hakkını kullanarak eyleme başladığını kaydeden Şenol, hükümetin, halkın düşüncelerini hiçe sayarak halkın sabrını taşırdığını savundu.

Şenol’un açıklaması şöyle: “Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği başvurusuyla, Taksim Gezi Parkı üzerine Topçu Kışlası süsü verilerek alışveriş merkezi yapılmasına olanak tanıdığı ileri sürülen 27 Şubat 2012 tarihli 139 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulmasını istedi. 6. İdare Mahkemesi, Taksim Topçu Kışlası Projesine karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bu karara rağmen Gezi Parkı’nda ağaçlar sökülmeye ve insanların park alanı talan edilmeye başlandı. Bu talana karşı halkın her kesiminden insanlar, sivil toplum kuruluşları ve türlü siyasi yapıdaki insanlar 4 gün önce yaşam alanlarına sahip çıkmak için eyleme başladılar. Bu, halkın en demokratik hakkıydı. Ama hükümet ve özellikle başbakan ‘ onlar eylemlerine devam etsinler biz istediğimizi yaparız ’ açıklamasıyla halkın düşüncelerini hiçe saydı. Diktatörce olan bu söylem halkın sabrını taşırdı. Halkın masumane isteğine karşı faşistçe bir tutumla halka saldırdılar. Gaz bombaları, plastik mermiler ve panzerleriyle halkı ezmeye kalktılar. Bu faşist tutuma karşı halkın kendiliğinden gelişen direnişi ülkesine sahip çıkacağının göstergesidir.

Sağlık Bakanı ‘ hem sen hükümetine karşı çıkacaksın hem de hükümetten ambulans bekleyeceksin ’ demiş ve ambulans göndermemiştir. Halk bunu unutmayacaktır.

Askeri hastaneyi basıp yaralıları gözaltına almak isteyen polise karşı hastane komutanı direniş göstererek yaralıları vermemiştir. Hükümet bilmelidir ki bu ülkeyi savunacak değerler her zaman vardır.

Nazım Hikmet’in deyişiyle ‘ bir tek ağaç ölür bir millet uyanır ’. Son yıllardaki uygulamalarıyla hükümet halkı bunaltmıştır. Buna karşı ülkemizin her yerinde ‘ faşizme karşı omuz omuza ’ sloganlarıyla halk direnişe geçmiştir. Sağ duyulu birçok polis ve emniyet müdürü halka saldırmayı reddetmişlerdir.

Aslında bu, Taksim Meydanı’nı, Cumhuriyet Meydanı’nı ve kültürünü kaldırma projesidir. Halkımız buna kendiliğinden gelişen bir hareketle inanılmaz bir direniş göstermiştir. Hükümet en kısa zamanda istifa etmelidir. Faşizme boyun eğmeyeceğiz. Ülkemizi talan ettirmeyeceğiz.

Bu olaylar göstermiştir ki, medya susturulmuştur. Tüm dünya ajansları bu olaylara kitlenmişken Türk medyası sağlıklı haber verememiştir.

Başbakan acımasızca ‘ iki ayyaş ’ diyerek saldırdığı önderlerimizin kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır.

Zulüm bitene kadar direnişe devam”.

 

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...