Emre Mahallesi sakinlerinden Geleneksel Börek Günü

3 Haziran 2013 19:10

Emre Mahallesi sakinleri Lozan Mubadilleri Derneği tarafından organize edilen geleneksel börek (Pıta) gününde bir araya geldiler.

Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz ile birlikte Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın geleneksel börek gününe katılarak Emre mahallelileri bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar.

Lozan Mubadilleri Dernek Başkanı Ömer Konuk’un kısa selamlama konuşmasından sonra duygu ve düşüncelerini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emre Mahallelilerle bir arada olmaktan dolayı mutluluğunu belirterek; “Sizler iyi ki varsınız, iyi ki buradasınız” diyerek bu geleneğin, bu dostluğun devam etmesini diledi.

Büyük Atatürk’ün hemşerileriyle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise, hem milli kültürümüzü, dinimizi, inancımızı en iyi şekilde yaşayan hem de çağdaş dünya ile geleneksel kültürümüzü mezceden, kaynaştıran çok güzel bir toplulukla birlikte olduğunu belirterek, Emre Mahallesinin Isparta kültürüne değer katan bir yapı taşı olduğunu, etkinliğin sevgi, barış ve kardeşliğin sembolü olduğunu söyledi. Bu güzelliğin bütün yeryüzüne yayılmasını istediklerini ifade eden Vali Oğuz, emeği geçenlere teşekkür etti.

 Konuşmalardan sonra Isparta Belediyesi Halkoyunları ekiplerinin bir birinden güzel gösterileri eşliğinde börekler hep birlikte yenildi.

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...