32 hafız törenle icazetlerini aldı

3 Haziran 2013 19:13

Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz başta olmak üzere; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur İl Müftüsü Osman Artan, Isparta İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, Malezya, Libya, Mısır, Tunus ve ülkemizin değişik illerinden birçok Kuran dostunun katılımıyla Mekke Kuran Kursunda düzenlenen merasimle 32 hafız icazetlerini aldılar.

Kuranı Kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan 17. hafızlık merasiminde konuşan İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Mekke Kuran Kursunda hafız yetiştirmekle iftihar duyduklarını söyledi. Mekke Kuran Kursunda 42 ilden 400 öğrencinin bulunduğunu belirten Avcı, Isparta halkına bu güzel hizmete sahip çıktıklarından dolayı teşekkür etti.

Mekke Kuran Kursunun din ilimleri ve fen ilimlerini birleştirerek talebelerine verdiğini belirten Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Ertunç, ayrıca talebelere eğitim süresi boyunca Arapça ve İngilizce başta olmak üzere değişik lisan derslerini de verdiklerini söyledi. Hafızlığın muhafazası için ülke genelinde birçok camide ezbere mukabele ve hatimle teravih namazı kılındığını ifade eden Vakıf Başkanı Ertunç, son yıllarda hatimle teheccüd namazı geleneğinin başladığını kaydetti.

Mekke Kuran Kursunun çok önemli bir misyonu ifa ettiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu misyonun çok değerli insanları bir araya getirdiğini söyledi. Kuran’ı Kerimi dantel gibi yüreklere işleyen öğrencilerle bir arada olmaktan dolayı mutluluğunu belirten Başkan Günaydın, öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Manzarayı görüp de etkilenmemenin ve iftihar etmemenin mümkün olmadığını belirten Vali Memduh Oğuz, bu gururu ve iftiharı coşkuyla hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Bu coşkuyu yaşatan bütün hocalara, öğrencilere ve ailelerine teşekkür ettiğini belirten Vali Oğuz, sözlerine şu şekilde devam etti; “Bu manzara, İlim şehri olan Isparta’ya çok güzel yakıştı. Şu yaşadığımız olay Isparta’nın tarihinde var, genetiğinde var. Onun için dünya Türkiye’ye bakarken, Türkiye’de Isparta’ya bakmaktadır. İlimi, nuru, ışığı Isparta’dan bütün insanlığa yayacak olan bu 32 hafızımızı yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra İbrahim Cafer Tıkaç tarafından yaptırılan icazet duası ile birlikte 32 hafıza protokol tarafından hafızlık belgeleri verildi.

Merasim katılımcılara Isparta usulü Helva-Kabune ikramıyla sona erdi.

            

Bu haber 713 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...