“Dünya ülkesi barış ve kardeşlik için gayret göstermelidir”

3 Haziran 2013 19:21

Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağı da Isparta’da gerçekleştiriliyor. Isparta’ya 60 ülkeden çok sayıda öğrenci katıldı. Atatürk Stadyumunda yapılacak olan gösteri öncesi öğrenciler bazı kamu kuruluşlarını da ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Altı ülke öğrencisi de  Özel Altınbaşak Lisesi Müdürü ve yöneticileri ile birlikte 6 farklı ülke öğrencisi Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı da makamında ziyaret etti. Günaydın, Türkçe Olimpiyatları için Isparta’ya gelen yabancı öğrencileri eşi Dilek Günaydın ile birlikte kabul etti. Saat 15.30’da gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Öğrenciler olimpiyatlarda söyleyeceği şarkı ve şiirlerden küçük bir konser verdiler.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kendisine yapılan bu ziyaretten dolayı oldukça memnun olduğunu ifade ederek, “dünya ülkeleri insanları ile küçük bir hacim içerisinde oturuyoruz. Bu da gösteriyor ki dünya ülkesi barış ve kardeşlik için gayret göstermelidir. Yapılacak olan bu tanıtım gerçekten dünyaya verilecek en büyük mesaj olduğuna inanıyorum. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçenleri de tebrik ediyorum”  dedi.

 Türkçe Olimpiyatları gurup sorumlusu Salih Sarıkaya “bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Gönül elçilerimiz ile birlikte sizleri ziyaret etmek istedik. Geçen yıl bu organizasyonumuzu Isparta’mızda yapmıştık. Bu yıl da sizlerden almış olduğumuz destekle bu yıl da gerçekleştireceğiz” dedi.

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...