Üniversite sınavına girecek öğrenciler için ‘Moral Gecesi’ düzenlendi

3 Haziran 2013 19:22

Isparta Belediyesi ile Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği’nce, üniversite sınavına girecek olan öğrencilere yönelik Yılsonu Moral Programı düzenlendi. Dernek tarafından maddi durumu iyi olmayan ve okumak isteyen öğrencilere yönelik verilen kurslarda sona gelindi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın da büyük destek verdiği bu proje kapsamında eğitim alan öğrencilere yönelik Yılsonu Moral Programı düzenlendi.

Halı Sarayı Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Şencan ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Eğitimci olarak görev alan öğretmenlere belge ve plaket takdim edilirken, programda ayrıca Yaşam Koçu Ayla Işık tarafından sınava yönelik bir sunum yapıldı. Programın ardından ise öğrenciler ve aileleri gönüllerince eğlendi.

Programda bir konuşma yapan Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Şencan, Isparta’nın eğitimine, kurdukları dernekle katkı sunduklarını ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere üniversiteye hazırlık başta olmak üzere diğer sınıf öğrencilerine kurslar düzenlediklerini söyledi. 3 yıldan buyana Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın bizzat desteklediği bu çalışmalarla öğrencileri sınavlara hazırladıklarını aktardı. Öğrencilerden yaklaşan üniversite sınavlarında başarı beklediklerini dile getiren Aziz Şencan, “Derneğimiz öğrencileri birçok dershanenin öğrencilerinden daha üstün başarılar elde ettiler. Bu da öğretmen ve öğrencilerimizin ne kadar başarılı olduklarını göstermektedir” dedi.

Sınavlarda öğrencilere başarılar dileyen Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Şencan, “İnşallah güzel üniversiteler de, bölümlerde okursunuz, devletimize, milletimize ve insanlığa güzel hizmetler verirsiniz” şeklinde konuştu.

Genç öğrencilerin yarın karşılarına öğretmen, mimar, mühendis ve doktor olarak çıkacaklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, “Üniversitelerden mezun olarak, iş sahibi olarak ve okuyan insanlar olarak ailelerinizin yıldızı olacaksınız” dedi. Okumak isteyip de maddi sıkıntılardan dolayı bu fırsatı yakalamayacak olan öğrenci ve ailelerine kurulan dernekle destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Günaydın, “O zamanlar Oğuzata Derneğinin kurulmasını önermiştim. Bugün ise iyi bir konuma geldik ve çocuklarımız çok başarılı olacak” ifadesinde bulundu.

Sınava girecek olan 12.sınıf öğrencilerine de seslenen Başkan Günaydın, üniversiteyi kazandıktan sonra öğrencilerin maddi olarak sıkıntı çekme telaşına girmemelerini isteyerek, kendisinin çeşitli alanlarda öğrencilere eğitim yardımı yapacağını dile getirdi. Sınava yaklaşıldığını kalan günlerinde iyi değerlendirilmesi çağrısında bulunan Başkan Günaydın, “Sizleri ailelerinizle birlikte hem sosyal, hem de maddi olarak takip edeceğiz. Arkanızda Isparta Belediyesi ve başkanı var. Siz okumaya devam edin. Sınavları kazanarak üniversiteyi okuyun ve ülkemize, milletimize faydalı olun, beni de sevindirin. Oğuzata Derneğimiz her zaman olacak ve okumak isteyen herkes okuyacak. Sizlerin bir ailesi ve babası var, beni de babanız olarak görün. Sizlerden tek bir şey istiyorum, başarılı olun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ise öğretmenlere ve idari yönetimde görev alanlara Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz ve Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Şencan tarafından teşekkür belgesi verildi. Törende ayrıca Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Şencan da, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a eğitime ve derneğe verdiği desteklerden dolayı bir plaket takdim etti.

 

 

Bu haber 875 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...