“Kula teşekkür etmesini bilmeyen Allah’a da şükredemez”

3 Haziran 2013 19:33

11. Dil ve Kültür Festivali kapsamında gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları’nın Isparta etkinliği büyük bir coşkuya sahne olurken, renkli görüntüler de yaşandı. Vali Memduh Oğuz, geçen yıl olduğu gibi bu yılda selamını gönderdi: “Biz bu organizasyonun arkasındaki büyüğü hürmetle selamlıyoruz” dedi.

Bu yıl 11’ncisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın Isparta etkinliği büyük bir organizasyonla başarılı bir şekilde tamamlandı. 20 farklı ülkeden 60 öğrencinin Isparta’ya renk kattığı etkinlik, kortejle başladı. Kortejin ardından Vali Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret eden öğrenciler, akşam da Isparta halkını coşturdu. Saat 21.00’da Atatürk Stadyumu’nda başlayan Türkçe Olimpiyatları’nın sunuculuğu ünlü spor programı sunucusu Ertem Şener Kosavalı Elmira ile birlikte yaptı. Farklı ülkelerden gelen öğrenciler Türkçe şarkılar seslendirirken, ülkemize ait yöresel halk oyunlarıyla da büyük beğeni topladılar. Isparta halkı, yabancı konuklarını ayakta alkışlayarak takdir etti.

MAÇ ANLATIR GİBİ ANLATTI

Gecenin sunucularından Ertem Şener, sık sık konuşmasında Isparta’ya övgüler yağdırırken, maç anlatır gibi sunumuyla da büyük alkış topladı. Şener, bir ara seyircilerden telefonlarının ışıklarını yakmasını istedi ve Atatürk Stadyum’undaki coşkuyu şu cümlelerle ifade etti: “Ne bir olimpiyat şampiyonası, ne bir şampiyonlar ligi maçı, ne bir süper lig maçı. Burası Isparta. 11. Uluslar arası Dil ve Kültür Festivali’nde dünya çocuklarına böyle ışık sallıyor. Selam olsun Isparta’ya.”

SELAM GÖNDERDİ

Vali Memduh Oğuz’da sahneden yaptığı konuşmasında Türkçe Olimpiyatları’nın Isparta için önemine değindi. Isparta’nın ilimle görevli bir şehir olduğunu vurgulayan Oğuz, “Bu şenlik ilim şehri Isparta’ya çok yakıştı. Geçen sene burada söylediğim sözü bir kez daha tekrar ediyorum kula teşekkür etmesini bilmeyen Allaha da şükredemez. Biz bu organizasyonun arkasındaki büyüğü hürmetle selamlıyoruz. Barışa, kardeşliğe sevgiye çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde kucağını açmış, herkesi kucaklayan hareket Isparta’da aradığını bulacaktır. Burası gülün ve sevginin başkentidir. Büyüğümüze sevgilerimizi sunuyoruz. Yeryüzünde sevgi yaygın olsun. Kimsenin gözünde yaş kalmasın. Mutluluğun sonsuzluğunu tüm insanlık bulsun” dedi.

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...