Dr. Sadık Yağcı Pediatri Eğitim Sempozyumu’nun 10’ncusu gerçekleştirildi

4 Haziran 2013 18:09

Türk Pediatri Kurumu Isparta Şubesi’nin düzenlediği 10. Dr. Sadık Yağcı Pediatri Eğitim Sempozyumu SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Pediatri Kurumu Isparta Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akçam, “Türk Pediatri Kurumu olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz Isparta için son derece önemli olan merhum Dr. Sadık Yağcı anısına Pediatri Eğitim Sempozyumunun onuncusu için buradayız. Isparta ve çevresinin sağlığı için büyük emeği geçen Merhum Sadık Yağcı, Isparta halkı için de çok önemli bir yerdedir. Mekanı cennet olsun” dedi. Akçam konuşmasında 2007 yılında kurulan Türk Pediatri Kurumu’nun faaliyetlerinden de bahsederken sempozyum için emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra mikrofona gelen Dr. Yağcı’nın oğlu Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, “Ispartalının Sadık Bey’i, meslektaşlarının Sadık hocası merhum Sadık Yağcı ileri görüşlü bir insandı. Ispartalı onu bir kahraman olarak bildi. Onun vasiyeti olarak bu toplantıları yapıyoruz. Her sene aynı canlılıkta devam ediyor buradan emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

Isparta-Burdur Tabip Odası Genel Sekreteri Aysel Divarcı, Sadık Yağcı’nın Isparta’da bir sağlık neferi olduğunu ifade ederek, “Önce eşimin olmak üzere tüm ailemizin doktoru idi. İyi bir meslektaştı. Sağlık binaları, tesisler dışında tıp camiasına da önemli katkıları olmuştur. Öldükten sonra anılmak, eser bırakmak bu olsa gerek, hepimizin adına bizlere iyi bir eğitim kazandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. M. Tuğrul Sezer de yaptığı konuşmada, Merhum Sadık Yağcı ile yaşadığı bir anısını anlattı. Sezer, Nefrolog olarak göreve başladığı günlerde Yağcı’nın kendisine “Devlet Hastanesi’nde Nefrolog yok ve hastanenin sizin desteğinize ihtiyacı var” dediğini anlatarak, şöyle konuştu, “Kabul ettim fakat nasıl olacak diye sordum. Kendisi kurumlarla görüşerek bu konuyu çözdü ve ben o yıllarda hem üniversite hastanesinde hem de devlet hastanesinde hizmet verdim. Kendisi bu olayda, uzmanlığa değer verildiğini, yetişmiş insanlardan etkin yararlanma ve kurumlararası işbirliğinin çok güzel bir örneğini gösterdi. Gerçekten saygı duyulacak özellikleri vardı. Kendisi mütevazılığı öğretti, hala o lider rolünü bizleri burada bir araya getirerek oynamaya devam ediyor. Ruhu şad olsun” diye konuştu.

SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Dr. Sadık Yağcı’yı rahmetle anarken, “Rahmetli Sadık Yağcı’yı tanıma fırsatı buldum ve Isparta’da sağlık alanında nasıl katkılarda bulunduğuna da şahit oldum. Vefatından sonra da Isparta sağlığına hizmet ediyor. Organizasyona desteği bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından oturum başkanlığını SDÜ Araştırma ve uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Rifat Örmeci’nin yaptığı ilk oturuma geçildi. ‘Çocuklarda Vitamin ve Mineral Kullanımı’ konusunda İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayşe Selimoğlu, ‘Yenidoğan Muayenesi ve Takibi’ konusunu ise SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden Uzman Dr. Gonca Sandal ele aldı.

İkinci oturum ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı’nın başkanlığında ‘Çocuklarda Karın Ağrısı ve Kusma’ konusunda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Tanju Özkan, ‘Çocuklarda Kabızlık ve Tedavisi’ konusunu SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden Prof. Dr. Mustafa Akçam ele aldı.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden Prof. Dr. Metehan Özen’in başkanlığını yaptığı üçüncü oturumda Prof. Dr. Ahmet Rifat Örmeci ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı’, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ruhi Özyürek ‘Çocuklarda Kalp Sorunları’ konularında konuştu.

Son oturumun başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Akçam’ın yaptığı sempozyumda ‘Çocuklarda Sık Görülen Alerjik Hastalıklar’ konusunu Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Hasan Yüksel ve ‘çocuklarda Büyüme Geriliği ve Boy Kısalığı’ konusunu ise SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden Doç. Dr. M. Özgür Pirgon  ele aldı.

 

Bu haber 831 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...