İl Genel Meclisi görevini yaptı

4 Haziran 2013 18:17

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, yerel yönetimlerde siyasi kararların alınmasının yasak olduğunu belirterek, önemli olanın vatandaşa hizmet olduğunu söyledi. Zabun, “Hamdolsun ki, Isparta İl Genel Meclisi de bu görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Yerel yönetim örgütlerine örnek teşkil edecek bir davranış içerisinde olmuştur” dedi.

İl Genel Meclisi Haziran ayı ilk toplantısını dün saat 14.00’da gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Osman Zabun, yerel yönetimlerin önemine değindi. Yerel yönetimlerde siyasi karar alınmasının anayasa açısından yasak olduğunu belirten Zabun, İl Genel Meclisi’nin görevini layıkıyla yerine getirdiğini bildirdi. Zabun, “Demokrasilerde en önemli unsurlardan birisi vatandaşın kendisini yöneteceğine inandığı veya kendisini yönetici olarak seçtiği insanları işbaşına getirmiş olmasıdır. 2005 Yerel Yönetimler Reformu ile birlikte o günkü 1982 Anayasası içerisinde ne yapılabilecekse, o kadarı gerçekleştirilmek suretiyle bir reform gerçekleştirildi. Bu süreçten sonra da kimileri tereddüt etti. Acaba gerçekten bu ülkenin yerel yönetiminde bazı sıkıntılar oluşabilir mi? Ya da bu işlem başarılabilir mi? diye ikilem, perspektif ortaya koyulmaya çalışıldı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’mızda da İl Genel Meclisi, bu anlamda bu sınavı alnının akıyla, başarıyla ifa etmiş bir meclistir. Kesinlikle kendisine oy vererek buralara getiren vatandaşa karşı, mahcup edici bir sürecin, davranışın içerisinde olmamıştır. Gerekli onur ve haysiyeti göstermiştir. Tüm amacı vatandaşa hizmet olan bir İl Genel Meclisi ile karşı karşıyayız. Vatandaşımız da bunu görüyor” dedi.

FELSEFİ BİR TEMEL VAR

Yerel yönetimlerde alınması yasak siyasi kararlar için felsefi bir temel olduğunu ifade eden Zabun, “Bu temelde yerelde hizmet noktalarıdır. Asıl olan vatandaşa hizmettir. Buralarda siyasi karar almak anlamsız olacağı düşüncesiyle, yasal dayanağı da bu şekilde oluşturulmuştur. Hamdolsun ki, Isparta İl Genel Meclisi de bu görevini layıkıyla yerine getirmiş. Yerel yönetim örgütlerine örnek teşkil edecek bir davranış içerisinde olmuştur” diye konuştu.

5 İSİM İÇİN ANMA PROGRAM

Öte yandan İl Genel Meclisi Üyeleri Derneği’nce 21. ve 22. dönemde Meclis üyeliği yapan ve rahmetli olan 5 isim için anma programı düzenlendi. Program çerçevesinde 5 ismi temsilen oluşturulan masaya çiçekler konuldu. Yahya Akgün(Gönen), M. Ali Topuz(Yenişarbademli), Mustafa Oğuztürk(Sütçüler), Hamit Karademir(Sütçüler), Muhlis Tuncay(Uluborlu) için düzenlenen anma programı içinde görüşlerini dile getiren Osman Zabun, “Belirli arkadaşlarımız hayatın kaçınılmaz zorunluluğu olarak aramızda değiller” dedi. Zabun, 5 isim için görüşlerini şu şekilde paylaştı: “Buralar hizmet noktalarıdır. Vatandaşa, insana, insanlığa hizmet etmek toplumsal bir durumdur. Vatandaşa hizmet etme felsefesi içinde görevlerini ifa ettikleri için Rabbimizde öbür tarafta kendilerine mükâfatını vermiştir. Bizde acı, tatlı birçok hatıraları var. Bizde olumsuz davranışları ile hafızalarımızda kalan kişiler değiller. Tamamıyla gerek duruşlarıyla gerekse tutum ve davranışlarıyla tüm Ispartalının algısında pozitif izler bırakmış arkadaşlarımızdır” ifadelerini kullandı.

UNUTMAYACAĞIZ

İl Genel Meclisi Üyeleri Derneği Başkanı Selim Sözer de yaptığı konuşmada rahmetli olan meclis üyelerinin anılarla hatırlandığını belirterek, kendilerini unutmayacaklarını söyledi.

Anma programı çerçevesinde rahmetli 5 isim için dün akşam Öğretmenevi’nde de hatim duası ve Kur’an tilaveti gerçekleştirildi. 

Bu haber 1064 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...