Çakmakçı: “Rant varsa ben yokum!”

4 Haziran 2013 18:18

CHP’den Belediye Başkan adaylığı konusunda ismi geçen eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı, 2014 yerel seçimleri için yeşil ışık yaktı. Ancak siyasete yeni bir boyut gerektiğini belirten Çakmakçı’nın önemli bir şartı var: “Isparta için elek ile su taşınacak deseler, gelirim. Ama rant var ise ben yokum.

SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı, CHP'den Belediye Başkanı adaylığı konusunda çarpıcı ifadeler kullandı. Mart 2014'te gerçekleştirilecek seçimlerde ismi CHP'den Belediye Başkan adayı olarak geçen Prof. Çakmakçı, “Isparta için elek ile su taşınacak deseler, gelirim. Ama rant var ise ben yokum” dedi.

ZİHNİYET DEVRİMİ

Siyasette ve yerel yönetimlerde zihniyet devrimi gerektiği tezini ortaya atan Çakmakçı, “Siyasette yeni bir boyut gerekiyor. Para kazanma, itibar kazanma, farklı kişisel beklentiler elde etme niyeti var ise inanın ben yokum. Isparta benim için çok değerli. Uygun ortam, uygun ekip, uygun konsensus oluşursa neden olmasın? Isparta'ya hizmet ederim. Beklentim, arzum şeffaflıktır. Şehir planlamacılarından kent estetiğine; mimariye, alt ve üst yapılara kadar herkesin görüş ve fikrinin yansıyacağı bir sistem olmalıdır. Bu şartlar var ise ben de adaylık için varım."

CHP’Yİ SEVİYOR

Öte yandan CHP’yi çok sevdiğini belirten Çakmakçı, “CHP ailesi içinde herkes ile iletişimim sağlıklı. Zaman ne gösterir bilmiyorum ama çizgim nettir. Bugün de nettir yarın da net olacaktır” şeklinde konuştu.

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...