“Daha Güzel Bir Dünya İçin, “Etik” Can Damarımız”

4 Haziran 2013 18:21

25-31 Mayıs Etik Haftası dolayısıyla “Kamu Etiği” konulu bir konferans düzenlendi. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Numan Tamer, “Üniversitemiz Etik Kurulu 17 Ocak 2008 tarihinde senato kararıyla kuruldu. 14 üye ve 1 başkandan oluşan kurul bugüne kadar 33 toplantı yaptı” dedi SDÜ Etik Kurulu hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmasının ardından Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat tarafından verilen Kamu Etiği konulu konferansa geçildi. Konuşmasına, etik konusunun insanlık tarihi kadar eski bir konu olduğunu dile getirerek başlayan Prof. Dr. Sedat Murat, son yıllarda öneminin daha da farkına varılan etik konusunun akademik hayatta da oldukça büyük bir yer tuttuğunu söyledi. Etiğin bir ahlak bilimi, ahlak felsefesi olduğunu ifade eden Murat, “Ahlak, etik konusu toplumumuzun can damarlarındandır. Etik ilkelerine uygun davranılmayan bir hayat, hayat değildir. Ahlaki değerlerin yozlaştığı, yok olduğu bir toplum karanlığa doğru gidiyor demektir. Dünyayı yaşanabilir hale getirmek istiyorsak ahlaki değerlerin, etik ilkelerin benimsenmesi, kabullenilmesi, içselleştirilmesi ve bir hayat tarzı haline getirilmesi gerekiyor.” dedi.

Murat, konuşmasının devamında kamu görevlileri etik kurulunun işlevleri ve “görevin yerine getirilmesinde kamu hizmeti bilinci”, “halka hizmet bilinciyle hareket etme”, “amaç ve misyona bağlılık”, “dürüstlük ve tarafsızlık”, “saygınlık ve güven”, “hizmet standartlarına uyma”, “vatandaşa yol gösterme”, “nezaket ve saygı” gibi başlıklardan oluşan etik davranış ilkelerinden bahsetti.

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...