ATSO ve ATB’den Vali Oğuz’a ziyaret

4 Haziran 2013 18:32

Mayıs ayında yapılan oda seçimlerinde güven tazeleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Vali Memduh Oğuz’u ziyaret ettiler.

Yönetimleriyle birlikte Vali Oğuz’u ziyaret eden başkanlar Antalya-Isparta-Burdur olarak bir bütün halinde hareket edeceklerini söyleyerek, birlik mesajı verdiler.

Ziyarette bölge tarımına ilişkin açıklamalarda bulunan ATB Başkanı Ali Çandır, turizmin lokomotifi olan Antalya’nın tarım üretiminde de öncülük görevi üstlendiğini söyledi. Kış aylarında Antalya’da yaz aylarında da Isparta ve Burdur’da çok önemli tarım üretimi yapıldığını ve bölgenin bu şekilde bir birini tamamladığını kaydeden Çandır, tarım alanlarının imara açılması tehlikesinin üretime negatif olarak etki yaptığını söyledi. Bölgenin bir bütün halinde tarım, turizm, ticaret, taşımacılık ve teknoloji alanlarında gelişmesini arzuladıklarını belirten Başkan Çandır, her ilin kendine has avantajları olduğunu söyledi. 

Bölgenin kalkınmasında birlikte hareket etmenin önemine değinen ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ise, bölge illeri olarak desteklenmesi gereken farklı özelliklerin olduğunu belirtti. Bölgenin üniversiteler bölgesi olmasının ana düşünceleri olduğunu ifade eden Başkan Budak, bu manada ‘İlim Şehri Isparta’ projesinin hem Isparta açısından hem de bölge açısından önemli olduğunu belirterek, kent yaşayanlarının kentleriyle gurur duymasının o kentte yapılanlara bağlı olduğunu söyledi.

Misafirlerini Valilik Göl Toplantı Salonunda kabul eden Vali Memduh Oğuz, ziyaretin bölge açısından hayırlara vesile olmasını diledi. Ziyaretin ileriye yönelik beraber olma, güçleri birleştirme ve güzellikleri paylaşma anlamı taşıdığını belirten Vali Oğuz, bencillikten uzak, kollarını biraz daha geniş açan ve herksi kucaklayan, olacaksa beraber olsun niyetiyle yapılmasının ziyareti daha anlamlı hale getirdiğini söyledi.

Misafirlerine ‘İlim Şehri Isparta’ projesini anlatan Vali Oğuz, dünü ve bugünü itibariyle Isparta’nın ilim şehri unvanını hak ettiğini belirterek, amaçlarının bakanlar kurulu tarafından kalkınmada öncelikli kararlar alınırken, ilmi yatırımlarda Isparta önceliklidir ibaresinin eklenmesi olduğunu söyledi.

Ziyaret, iyi dilek ve temennilerle sona ererken günün anısına karşılıklı olarak hediyeler verildi.            

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...