“Yeni fabrika halk ortaklığıyla kurulacak”

4 Haziran 2013 18:39

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, daha öncede müjdesini verdiği ve halk ortaklığıyla yapılacağını ifade ettiği yeni fabrikayı hayata geçirmeye hazırlandıklarını açıkladı. Kurulacak olan Kompoze Taş Fabrikası’nın maliyetinin yüksek olduğu için tamamen halk ortaklı yapmak istediklerini belirten Günaydın, “Bu fabrika ile aynı zamanda doğayı kirleten atık malzemeleri altın haline getirmiş olacağız” dedi. Öte yandan Günaydın, Ponza ile ilgi fabrika kurmak isteyenlere hammadde konusunda da yardımcı olacaklarını açıkladı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni yapılacak olan yatırımlar ve sağlayacakları kolaylıklar konusunda açıklamada bulundu. Yeni yapılacak olan fabrikanın halk ortaklığıyla yapılacağını ve yine Isparta’ya ponza ile ilgili bir yatırımın gelmesi halinde hammadde konusunda destek vereceklerini ifade eden Günaydın, “Fabrika kurmanın hududu yok. Tüketim üzerine kurulu bir toplum haline geldik, ancak üreten toplumlar kazanır” dedi.

POMZA İLE İLGİLİ FABRİKA KURMAK İSTEYENLERE YARDIMCI OLACAĞIZ

İlk olarak ponza ile ilgili fabrika kurmak isteyenlere hammadde noktasında yardımcı olacaklarını ifade eden Günaydın, “Hiçbir şeyi kıskanmıyoruz. Buraya 9 fabrika kurabiliriz ve bu fabrikalarımıza 90 yıllık rezervimiz var, bunları değerlendirmemiz lazım. Fabrika kurmanın hududu yok. Tüketim üzerine kurulu bir toplum haline geldik, ancak üreten toplumlar kazanır” dedi.

YENİ FABRİKA HALK ORTAKLIĞIYLA YAPILACAK

Öte yandan ISTEM bünyesinde yeni bir fabrika daha kurulacağını açıklayan Günaydın, kurulacak olan Kompoze Taş Fabrikası’nda kırık mermerlerin toz haline getirileceğini ve çeşitli uygulamalar sonrasında kuartz malzeme haline dönüşeceğini bildirdi. Fabrikanın maliyetinin yüksek olduğu için tamamen halk ortaklı olarak yapmak istediklerini belirten Günaydın, “Bu fabrika ile aynı zamanda doğayı kirleten atık malzemeleri altın haline getirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN BELEDİYELERİNDEN BİRİYİZ

Diğer taraftan bunca yatırımın sınırlı kaynaklara rağmen yapıldığına dikkat çeken Günaydın, “Önce samimi olacaksınız. Her yeri delik olan çuvalların deliklerini kapattığınızda çuvallarınız çabuk doluyor. Isparta Belediyesi olarak yüksek bir konsantre ve verimle çalışıyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin en zengin belediyeleri arasında yer aldıklarını da ifade eden Başkan Günaydın, “Bu yaz sonunda Isparta altyapıları ve üstyapıları, asfaltı, fabrikaları ve fuar alanlarının tamamına kavuşmuş olacak” dedi.

ISBAŞ YAZ AYININ SONUNDA KALDIRILIYOR

Son olarak bölge halkının merakla beklediği ‘ISBAŞ ne zaman kaldırılacak?’ sorusuna da cevap veren Başkan Günaydın, ISBAŞ’ın yazın sonlarına doğru kaldırılacağını açıkladı. Şu anda ISBAŞ ve BELMAŞ’ta günlük 59 bin adet bims üretildiğini ve pazarın geri kazanılması için bunun gerekli olduğunu vurgulayan Başkan Günaydın, “Şimdi Kırma Eleme ve Bant Sistemi devreye giriyor ve BELMAŞ’taki üretim üç vardiyaya çıkıyor. Bu fabrikamız tam kapasite ile çalışmaya başladığında, ISBAŞ’ı kaldıracağız. Bu da yaz sonlarını bulacak. Evet, kaldıracağız dememizin üzerinden bir yıl geçti, bu konuda halkımızdan özür diliyoruz. Şu anda ürettiğimiz bimsleri tüm ülkemize satıyoruz ancak şehrimizde bunu satmakta zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...