“Isparta’daki bu medeni gelişme beni memnun ediyor”

30 Ağustos 2012 18:31

Isparta Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da çalışmalarını ara vermeden sürdürdü. Rutin belediyecilik hizmetleri devam ederken, resmi tatil olmasına karşın Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü çalışmalarını sürdürdü. Müftülük Caddesi’ni tamamlayan ve trafiğe açan ekipler son olarak Özel İdare eski Binası ile Çayboyu’na çıkan 119. Cadde’de çalışma başlattı. Yolda yorgun asfalt freze ile kaldırılırken, diğer çalışmalarda kesintisiz devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ardından Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın caddede incelemelerde bulundu. İncelemelere MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, Belediye Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri de eşlik etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Vali Memduh Oğuz’a yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Günaydın, yolda başlatılan çalışma ile birlikte altyapıda yapılan çalışmalar ve asfalt aşamasının son şekline kadar detaylı bilgiler verdi.

İnsanların medeni hizmetlerden çok üst seviyede yararlanması gerektiğini belirten Vali Memduh Oğuz, “Değerli belediye başkanımız, vatandaşlarımızın en iyi yollarda yürüsünler, en güzel yollarda bulunsunlar diye bir gayret sarf ediyor. Isparta’daki bu medeni gelişme beni memnun ediyor, mutlu ediyor” derken, “Bayram gününde çalışan tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, tebrik ediyorum, bayramlarını kutluyorum” görüşlerinde bulundu. 

Belediye şantiyelerinin ve yol çalışmalarının 30 Ağustos Zafer Bayramı olmasına karşın devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Değerli valimizle bir bayram günü bu çalışmaları yerinde inceledik. Bu çalışkanlığı, güzelliği desteklemek için bizimle bir arada oldu. Zafer Bayramı’nda çalışmanın ehemmniyetini bilen bir valimiz. Zafer Bayramı’nın ardından şantiyelerimize gelip incelemelerde bulunmasından dolayı mutluluk duydum. Valimizin bu davranışını çok önemsiyorum. Değerli Valimize teşekkür ediyorum. Bayramda kendisinin böyle bir ziyaret ve incelemede bulunması bu caddemizde çalışanlarımıza da bir ilave bir enerji verdiği kanaatindeyim” ifadesinde bulundu.  

Büyük açığı kapatabilmek için bayram gününde de çalıştıklarını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Zafer Bayramı’nı çalışarak kutlayan bir ekiple karşı karşıyayız. Atatürk’ün ‘Çalışan milletler ilelebet muzaffer kalır’ sözü vardır. Belediyemizin tüm ekipleri böyle bir Zafer Bayramı’nda çalışmaktadır.

Bugün 80 kilometrelik hedefimizin 50 km’sine yaklaştık.80 kmhedefimizi de bu sezon aşabiliriz. Ana yollarımız 80 km’den oluşuyor. Yollarımızda belirttiğimiz bitim tarihlerinin önünde bitiriyoruz ve bu zamanı da başka bir yerde kullanıyoruz. programlarımızın önünde ilerliyoruz, bir karın çığ olması gibi hizmetler büyüyor. Şu anda 2-3 caddemizde çalışma devam ediyor. Bir zamanlar velesbitimiz yoktu. Şu anda hem araçlarımızla hem de yetişen ve çalışan arkadaşlarımızla böyle bir performansa sahip olduk. Bayram gününde çalışan tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, tebrik ediyorum, bayramlarını kutluyorum” dedi. 

Isparta’nın her zaman özel bir durum ve konumunun bulunduğunu aktaran Vali Memduh Oğuz da konuşmasında şu görüşlerde bulundu:

“Isparta, Türkiye’nin herhangi illerinden birisi değil. Biz bir söz söylüyoruz, Mekke, Medine, Kudüs ve Isparta diyoruz. Isparta’nın bu durumunu tarif ederken de, Mekke’de Beytullah var, Kabe var. Medine’de Rasulullah aleyhi ve salatu ve sellemin  ravzası var, kabri var. Kudüs’te Mescidi Aksa var. Bunlardan dolayı bunlar şereflidir, müşerreftir. Isparta’da aşağı yukarı 200 yıldır, Türkiye’de ilim, kültür, medeniyet merkezi olma vazifesini üstlenmiştir. Onların müşerref olmasına, şerefli olmasına paralel olarak Isparta’da muvazzaftır, vazifelidir. 

Yani bu şehir ilimle, çağdaş olmakla, gelişmekle vazifelidir. Dünyaya gül dağıtıyor, güzel koku veriyor. Tabi böyle bir şehirde insanların medeni hizmetlerden çok üst seviyede yararlanması lazım. Değerli belediye başkanımız, vatandaşlarımızı en iyi yollarda yürüsünler, en güzel yollarda bulunsunlar diye bir gayret sarf ediyor. Bugün aynı zamanda Zafer Bayramımız. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz. Etkinliklerde beraber olduk. Halkla bayramlaştık. Bu arada bir de belediyenin çalışanları var, şu anda bayram tatili yapmayıp, halen alın teri dökerek, halka hizmet için çalışan kardeşlerimiz var. Hem onları ziyaret edelim, hem çalışmaları görelim, hem onların bayramını tebrik edelim diye geldik. İyilikten, güzellikten yana bir birlikteliğimiz var. Bundan çok memnun oldum. Tabi bu caddenin 3-5 gün sonra pırıl, pırıl bir yola kavuşmuş olması vatandaşlarımız adına beni memnun etti. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Burada alın teri döken kim varsa kardeşlerimiz, en sıradan işi yapan hatta güzel oluyor diyen kim varsa, güzellikleri paylaşan herkese de takdirlerimi, tebriklerimi sunuyorum. Milletimizin Zafer Bayramı’nı burada bir kere daha kutluyorum. Çünkü büyük Atatürk ‘Vatan çalışkan insanların omuzlarında yükselir’ diyor. Bizim bir tek eksikliğimiz var, çalışmak, çalışmak, çalışmak. Başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Bir tek şeye ihtiyacımız var çalışmak. Cennet bir vatanda yaşıyoruz, her şeyimiz var, bu vatanı Allah’ın verdiğiyle muhafaza edip, sonrada üst seviyelere çıkarmak. Isparta’daki bu medeni gelişme beni memnun ediyor, mutlu ediyor. Bizim elimizden gelebilecek her hangi bir destek söz konusu olursa, sonuna kadar yanında yer alırız” 

 

Bu haber 976 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...