Fabrika Binasının Çatı Örtüsünün İnşasına Başlandı

5 Haziran 2013 18:52

Yalvaç Belediyesi tarafından inşa edilen ve Isparta Sümer Halı fabrikasının taşınacağı binanın yapımına devam ediliyor. Bina duvarlarının ana bölümlerini oluşturan direklerinin dikilmesinin ardından çatı örtüsünün inşasına başlandı.

Başbakan tarafından Yalvaç Belediyesine verilen Isparta Sümer Halı fabrikasının taşınacağı binanın inşasına devam ediliyor. Yalvaç Belediyesi tarafından inşa edilen fabrika binası 70 x90 metreölçülerinde ve6300 metrekare kapalı alan üzerine yapılıyor.

Isparta girişinde Küçük Deri Sanayi Bölgesinin hemen arkasında inşa edilen fabrika binasının, alt yapı inşası tamamlanarak yapının üzerine oturtulduğu subasmanı atılmış, duvarlarını oluşturacak çelik ana direklerin dikilmesi çalışmaları da tamamlanmıştı. Bugün gelinen aşamada ise fabrika binasının üstünü örtecek çatı sisteminin inşasına başlandı.

Fabrikanın çatısının örtülmesi için seçilen Uzay Çatı sistemi üç ayrı düzlemdeki çubuk elemanların bir noktada birleşmesinden oluşuyor ve statik olarak üç doğrultuda da çalışan modüler bir sistem. Büyük açıklıkların geçilmesinde kullanılan beton, klasik çelik makas sistemleri veya benzeri sistemler yerine daha ucuz ve uygulaması daha kolay olduğu için söz konusu sistem seçildi.

Belediye Başkanı Tekin Bayram, fabrika binasının inşasının büyük bir hızla devam ettiğini ve çalışmaların bitimini takiben de fabrikanın makinelerinin taşınması ve kurulumuna başlanacağını belirtti.

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...