“Isparta akıllı olmalı”

5 Haziran 2013 18:53

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Isparta’nın hep geri kaldığı ve gelişmediğinin dinlendirildiğini belirterek, Antalya’nın şuanda hızlı ve şuursuzca gelişmesinin zararını gördüklerini bildirdi. Plansız gelişmenin kente büyük zararlar verdiğini savunan Çandır, “Isparta bunu fırsata çevirmeli. Yaşanabilir, yeşil ve akıllı bir kente doğru planlamasını yapabilmeli. Bu ilde bu kapasite yeterince var” dedi.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Isparta Ticaret Borsası’na yaptığı ziyarette birlik mesajları verdi. Isparta’da son yıllarda hayvancılık ve tarımda ciddi gelişmelerin yaşandığını kaydeden Çandır, “Gül, kesme çiçekçilik ve meyvecilikte bir hayli yol alındı. Her türlü destek olmasına rağmen tarımın biraz daha pozitif ayrımcılığı hak ettiğini düşünüyoruz. Destekleme ve planlamaların ona göre yapılması gerekir. Ticaret Borsası olarak hep bu konuda çaba sarf ediyoruz.  Kesme çiçekte turnike dediğimiz üretim sistemi biraz domateste hayat geçti. Umuyoruz ki, önümüzdeki dönemlerde başka ürünlerde de hayata geçerek Isparta ve Antalya birlikte üretim zincirini oluşturur. Böylelikle 12 ay boyunca ürünlerimizi birlikte pazarlayabiliriz” dedi.

ANTALYA GELİŞMENİN ZARARINI GÖRDÜ

Öte yandan Isparta’nın hep geri kaldığı ve gelişmediğinin dilendirildiğini ifade eden Çandır, Antalya’nın hızlı ve şuursuzca gelişmişliğinin şuanda zararını gördüklerini söyledi. Çandır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Plansız gelişmenin kentteki rahata varıncaya kadar getirdiği, tarım arazilerinin yok olması, betonlaşmanın getirdiği sosyal dokunun yok bozulması gibi birçok olumsuzu yaşıyoruz. Isparta bunu fırsata çevirmeli. Yaşanabilir, yeşil ve akıllı bir kente doğru planlamasını yapabilmeli.

TARIM POZİTİF AYRIMCILIĞI HAK EDİYOR

Teknoloji her ne kadar çok fazla ilerlemiş olsa da, ekonomik yatırımların cazibesi artmış olsa da, dünyada yaşayan insanlar gıdaya mecbur olduğu için tarım her zaman için stratejik bir sektör. Bu yüzden tarım topraklarının korunması için özel bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Isparta’da da bu aynı şekilde. İmara açılma sevdası, o gün belki bir araba alabilmek, belki iyi şeylere ulaşabilmek adına yapılan çabalar bizim yarın çocuklarımıza tarım alansız bir kent bırakmamıza neden oluyor. Bu anlamda Isparta son yıllarda bir hayli yol aldı. Hayvancılıkta ciddi yatırımlar var.”

 

 

Bu haber 576 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...