Suriye´de yaralanan kız çocuğu Isparta’da vefat etti

30 Ağustos 2012 18:32

Suriye'de yaşanan bir patlamada yüzü parçalanan ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat edilen 4 yaşındaki Feza Bera Fevzi adlı çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre Suriye'de meydana gelen patlama sonucunda yüzü parçalanan ve ailesiyle birlikte Hatay'daki kampa sığınan 4 yaşındaki Feyza Bera Fevzi, tedavisi için Hatay'daki kriz masası tarafından Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. 12 Ağustos'ta ayak bölgesinden yüzüne deri transferi gerçekleştirilerek ameliyat edilen küçük çocuk, iki gün sonra beklenmedik bir şekilde komaya girdi, önceki gün de (27 Ağustos) yaşamını yitirdi.

İHMAL ŞÜPHESİ SORUŞTURULUYOR

Isparta Valiliği, küçük çocuğun ölümünde herhangi bir ihmal olup olmadığının belirlenmesi amacıyla inceleme başlattı. Ameliyatı gerçekleştiren SDÜ Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgut Ortak, ekibi ile birlikte üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek, "Ameliyatı gerçekleştirdikten sonra hastanın böbrek yetmezliği sorunu çıktı. Sonrasında durumu ağırlaştı ve beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın ölümüne hepimiz üzüldük. Elimizden geleni yaptık. Konu valilikçe soruşturuluyor. Soruşturma sonunda ihmalimiz olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Şimdilik daha fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

 

Bu haber 801 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...