“Zengin kaynakların fakir bekçileriyiz!”

5 Haziran 2013 19:11

Aslen Ispartalı olan Türk siyasi tarihinde önemli çalışmalara imza atan eski Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, ilimizin en önemli eksiğinin markalaşma ve tanıtımı iyi yapamaması olduğunu söyledi. Isparta’nın turist çekmesi için inanç turizminden yola çıkması gerektiğini savunan Gürdal, “Türkiye’de inanç turizmini ben geliştirdim. Tüm dünyaya buradan açılmalıyız. Hristiyanı buraya çağırmak yetmez. Onun yerine Hristiyanın algılayacağı şekilde takdim etmemiz lazım. Bu farklılık yaratmaktır. Biz farklılıktan çok uzağız. Biz bunu başarırsak ülke uçacaktır. Hala neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Neyin bekçiliğini yaptığımızı bilmiyoruz. Biz zengin kaynakların fakir bekçileriyiz” dedi.

Davraz Kayak Merkezi, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Turizm Eğitim Merkezi’ni (TUREM) Isparta’ya kazandıran ve Ispartalı olan eski Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, dün ilimize geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç’ı makamında ziyaret eden eski Bakan Gürdal, Isparta’nın sıçraması için önemli tavsiyelerde bulundu.

ISPARTALININ İÇİNDE İŞLETMECİ ZİHNİYETİ YOKTUR

Bakanlığı döneminde özellikle Davraz Kayak Merkezi’ni Isparta’ya kazandırdıktan sonra buraya yatırımcı çekmek için büyük çaba sarf ettiğini belirten Gürdal, “Kayak Merkezi Isparta’nın hayaline konmuş bir eserdir. Halen daha Davraz Kayak Merkezi’ni yakından takip ediyorum. Burada turizm konusunda taviz verilmemesi gerekiyor. Ispartalının içinde işletmeci zihniyeti yoktur.  Ben o dönemde çok aradım buraya yatırım yapılması için. Oraya yatırım yapanı da zor bulduk. Hatta oradaki tahsisleri cazip hale getirmemiz gerekiyor. Bizim yapamadığımız bir şey var o da markalaşmak ve tanıtım. Türkiye’yi bir türlü markalaştıramadık, tanıtımını yapamadık” dedi.

ISPARTA DEVLETİN EL UZATTIĞI VİLAYETLERDEN BİRİ

Öte yandan Isparta’da hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığına değinen Gürdal, “Hem teknoloji hem hayatın gelişimi. 2013, tüm yıllardan büyük. Sene nasıl büyükse hacimde büyük. Hacmi bir doğru büyütmek var birde şişirerek büyütmek var. Zaman zaman bir şeyleri şişirip büyütüyoruz. Isparta devletin el uzattığı vilayetlerden biri. Sayın Demirel’in sayesinde biz her şeyi görmüşüzdür. 1950 doğumluyum. Kendimi bildiğimde sadece İstasyon Caddesi asfalt yoldu. 1960’lı yıllarda sadece asfaltı burada gördüm. Isparta böyleydi. Hanlar şehriydi. 60’la 2013 yılı arasında büyük bir fark var. Daha iyi iyinin düşmanıdır. Hizmette haset olmaz” diye konuştu.

BİZ ZENGİN KAYNAKLARIN FAKİR BEKÇİLERİYİZ

Diğer taraftan ülkemizin ve Isparta’nın varlarını sunamadığını ileri süren Gürdal, şöyle devam etti; “Meslek itibariyle mimarım. Türkiye’de Bakanlığa oturduğum zaman ben bir envanter çıkardım nelerimiz var diye. O neleri iyi sunmamız lazım. Çünkü dünyaya baktığım da hayali hakikat yapmaya çalışıyorlar. Biz varları sunamıyoruz. Böyle basiretsiz bir dönem yaşamışız biz. Bu dönemi eninde sonunda Türkiye aşacaktır. Hala marka değiliz biz. Antalya’yı tanıyorlar, İstanbul’u tanıyorlar ama Türkiye’yi tanımıyorlar. Tüm dinlere beşiklik etmişiz biz. Ben o dönemde inanç turizmini geliştirdim. Tüm dünyaya buradan açılmalıyız. Hristiyanı buraya çağırmak yetmez. Onun yerine Hristiyanın algılayacağı şekilde takdim etmemiz lazım. Bu farklılık yaratmaktır. Biz farklılıktan çok uzağız. Biz bunu başarırsak ülke uçacaktır. Hala neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Neyin bekçiliğini yaptığımızı bilmiyoruz. Biz zengin kaynakların fakir bekçileriyiz. Halen daha bir envanter çıkarmış değiliz.

ISPARTA ANTALYA’NIN ZİRVESİDİR

Bu slogan da benden memleketime hediye olsun; Isparta Antalya’nın zirvesidir. Nasıl orası denizse Isparta da dağıdır. Zirveyi kullanmamız lazım. Antalya’dan Isparta’ya gelirken görülecek çok şey var. Bu topraklar aziz topraklardır.”

İLİMİZE ÇOK ESER KAZANDIRDI

İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ise eski Bakan Gürdal’ın Isparta’ya kazandırdığı hizmetlerin meyvelerini topladıklarını belirterek “Sayın Bakanımız İbrahim Gürdal Bey, basımı gerçekleştirilen Böcüzade Süleyman Sami Bey’in kitaplarını almaya ve bizleri ziyaret etmeye gelmişler. Siyasi hayatı sürecinde ilimize birçok eserler kazandırmıştır.

SAYIN BAKANIMIZIN GEÇMİŞTE BAŞLATMIŞ

OLDUĞU PROJELER BUGÜN MEYVESİNİ VERİYOR

Isparta Türk turizminde hak ettiği payı gittikçe yatırımlar geldikçe almaya başladı. Isparta’nın turizm noktasında daha da gelişmesi için kendisinden fikirler alacağız. Çünkü İlim Şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir şehirdeyiz. Ispartalı erdemlidir. Bu insanları yetiştiren geçmişte birçok inanç önderleri olmuş. Ispartamız ehliyetli insanların içinde bulunduğu bir şehir. Isparta aynı zamanda çok yönlü bir şehir. Sayın Bakanımızın geçmişte başlatmış olduğu projeler bugün meyvesini veriyor” dedi.

 

Bu haber 1014 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...