Meclisi ve Cumhuriyet Başsavcısını göreve davet etti

7 Haziran 2013 16:43

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz TBMM'de, Ülkemizde yaşanılan Gezi Parkı olayları üzerine yapmış olduğu konuşmasında;

"Birkaç gündür ülke olarak içinde bulunduğumuz karmaşanın, gerginliğin ve asayişsizliğin mimarı, müsebbibi ve tahrikçisi olan Sayın Başbakan, ülkemiz kan kaybeder, insanlarımıza şiddet uygulanır ve yarını meçhul bir ülke haline getirilir iken, adeta kaçarcasına soluğu yurtdışında almıştır.

Giderayak kin, öfke ve tahrik kokan demeçleri ile yangına adeta körükleyerek girmiştir.

Efendim önceden planlanmış bir geziydi deyip çıkamazsınız. Hiçbir şey ülkenin güvenliğinden, milletin birlik ve beraberliğinden daha önemli değildir. Ülkesini seven, sorumluluk sahibi her başbakan böyle bir durumda bu geziyi iptal eder, ülkenin direksiyonundan ayrılmazdı.

Bu günlere getiren ve ateşin içine bu cennet ülkeyi atan ve gerginliği körükleyen Sayın Erdoğan’ı kınıyor, görevini ihmal ettiğinden ve bu ihmallerde ülkedeki ölümlere ve yüzlerce insanın yaralanmasına sebep olması münasebetiyle, can ve mal güvenliğini tehlikeye atmasından dolayı hem meclisi hem de Cumhuriyet Başsavcısını göreve çağırıyorum. Sayın Erdoğan’ın da bu sorumsuz gezisini bir an önce sonlandırıp, ülkemize hemen geri dönmesi gerektiğini hatırlatıyorum." Diyerek Başbakan Erdoğan'ın tutumunu kınadı, Meclisi ve Cumhuriyet Başsavcısını göreve davet etti.

 

 

Bu haber 589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...