Eğirdir’de çevre günü kutlaması

7 Haziran 2013 16:44

En Temiz Kent Türkiye 2. olan Eğirdir’de Dünya Çevre Günü renkli geçti. Isparta Valisi Memduh Oğuz, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, daire amirleri, çok sayıda öğrenci ve halkın katılımı ile yapılan 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamalarında bisiklet turu ilçeye ayrı bir güzellik getirdi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Bisiklete Binelim, Eğirdir’i Gezelim” sloganıyla Dünya Çevre Günü’nün birleşmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Geçen yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde En Temiz Kent Türkiye 2. olan Eğirdir’in kültür ve tabiat varlıklarıyla her zaman kıymetli olacağını dile getirdi.

Vali Memduh Oğuz, konuşmasına başlarken Eğirdir’in ülke genelinde 2. temiz kent ilan edilmesinden dolayı Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i tebrik etti. Vali Oğuz, “Başkanımız, devamlı Eğirdir Bir Hazinedir, Kıymeti Bilinmelidir diyor ama, Eğirdir’in biz kıymetini biliyoruz, Eğirdirli de Başkanımızın kıymetini iyi bilmelidir. Çevre Günü kutlamalarının Eğirdir’de yapılması isabetli bir karar oldu. Belediye Başkanımıza çevreye duyarlı olmasından dolayı bir defa daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Memduh Oğuz, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz,  Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Sağlık için Pedal Çevirin” sloganıyla öğrencilerle birlikte 4 kilometreye yakın yol katederek Yeşilada’yı bisikletlerine binerek turladılar.

Vali Memduh Oğuz tarafından, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, başta olmak üzere Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin’e Çevrenin korunması, geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin yaygınlaştırılması konularında gösterdikleri gayret ve çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi verildi. Ayrıca en fazla atık pil toplayan Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulu öğrencileri ile en fazla atık yağ toplayan Bağlar İlk ve Ortaokulu öğrencilerine de plaket verildi.

Eğirdir Belediyesi’nin şapka, su ve tüplü orman fidanlarını dağıtması Çevre Günü kutlamalarına katılanları memnun etti.

Kutlama programı Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösteri ve günün anlam ve önemini belirten Muazzez ve Yaşar Şapçı İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin şiir okumalarıyla sona erdi.

 

 

Bu haber 1249 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...