CHP adayını açıklıyor

7 Haziran 2013 16:49

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, partisinin Merkez ilçe Yönetimi bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada gündeme dair açıklamalarda bulundu. İlk olarak Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Şenol, “Ağırlıklı olarak gençlerin ve işsizlerin örgütlendiği İstanbul Taksim’de başlayan ve 5 gün içinde tüm Türkiye’yi saran kimsenin aklına bile gelmeyecek bir eylem türü gelişti” dedi. Şenol ayrıca Belediye Başkan adayını bu ayın ortasında açıklayacaklarını bildirdi.

CHP Merkez İlçe Teşkilatının genişletilmiş 4. Üye Bilgilendirme Toplantısında konuşan CHP Başkanı Vedat Şenol, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Taksim gezi parkı eylemleri sürecinde yaklaşık 24 saate yakın gözaltında kalan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’e destek vermek için Afyon’a gideceklerini belirten Şenol, eylem sürecinin bu denli büyük olmasını kimsenin beklemediğini söyledi. Türkiye’nin Arap Baharı gibi aynısı olmasa bile benzeri bir görüntü sergilediğini ifade eden Şenol, şunları söyledi: “Ağırlıklı olarak gençlerin ve işsizlerin örgütlendiği İstanbul Taksim’de başlayan ve 5 gün içinde tüm Türkiye’yi saran kimsenin aklına bile gelmeyecek bir eylem türü gelişti.

EYLEMİ YAPANLAR İŞSİZ VE GELECEKTEN UMUDU KESMİŞ ÖĞRENCİLER

Bir araştırma yapılmış; Eyleme katılanların büyük çoğunluğu işsiz ve öğrenci. Bu insanlar sosyal yaşama müdahale edilmesini resmen şikâyet ediyorlar. Tek konu değil. Patlama noktasına gelmiş insanlar. Taksim olayı normalde bir çevre sorunu ile ilgili bir konuydu. Siyasi bir sorun yoktu. İnsanlar bunalmış ve patladı. Büyük çoğunluk gelecekten umudunu kesmiş durumda. Üniversite okuyan çocuk eskiden olduğu gibi şimdi okulu bitirdikten sonra iş bulamıyor. Geleceğinden umudu kesmiş bir kişi her şeyi yapar. Gençlik patladı. Hükümet buradan ders almalı ve vatandaşın sosyal yaşam alanlarına müdahil olmamalı. AKP demokratik bir parti değil. Kendi programını kendi tüzüğünü bile uygulamayan bir parti. Bir karar alınacaksa halka danışarak yapılmalı. Erken seçim çözümdür. İnşallah erken seçim olur.

ALKOL YASAĞI VALİNİN YETKİSİNDE DEĞİL

Öte yandan Vali Oğuz’un içki yasağı konusunda aldığı karar mahkemeden döndü. İnsanların içip içmemesine karar verme ya da ‘şurada içersin burada içersin’ gibi bir fikir valinin yetkisi olmamasına rağmen mahkemeden döndü. Vatandaşların yaşam alanlarına müdahil olunmamalı. Emniyet tedbirlerini düşünüyorlarsa kolluk kuvvetleri tedbirleri alabilirler.

ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLAN BU ŞEHİR NASIL GÖÇ VERİR?

Diğer taraftan 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler Türkiye Cumhuriyeti tarihine belkide damga vuracak. Ben inanıyorum ki halk AKP’ye çok büyük bir ders verecek. Muhalefet partilerinin oy yüzdelerinin yükseleceğine inanıyorum. AKP’ye oy veren insanların bile rahatsız olduğunu görüyoruz. Bir önceki belediye başkanının uygulamalarından dolayı AKP’nin yanlışlıkları oldu ve halk bunu affetmedi. Isparta’nın ayrıca kaybettiği ekonomik anlamda çok konu var. Hepsi AKP döneminde oldu. Isparta göç veriyor. Üniversite şehri olan bu şehir nasıl göç verir? Eskişehir’den sonra ikinci öğrenci yoğunluğu olan şehir burası. Teşvik yok, kamu yatırımları gelmiyor. Sağlıkta ve eğitimde üst seviyede gözükmesi anlık bir olay değil. Yıllardır olan bir şey bu. Ama yeterli değil.

ADAYIMIZI BU AYIN ORTASINDA AÇIKLIYORUZ

Son olarak hiçbir zaman dar kalıpçı, kafamıza göre proje oluşturmadan, şehri kucaklayan bir yapı oluşturacağız. Önce belediye başkan adayımızın belli olması gerekiyor. Bu ayın ortalarında belediye başkan adayımızı açıklayacağız.”

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...