Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını verdi

10 Haziran 2013 18:42

SDÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde mezun olmanın gururunu aileleriyle paylaştılar.

Törenin açılış konuşmasını Hukuk Fakültesi birincileri Şule Sönmez ve Berna Aydemir yaptı. SDÜ’lü olmanın gururunu yaşadığını dile getirerek konuşmasına başlayan Şule Sönmez, hukukun insan hayatında büyük önem taşıdığını, hayatı yaşanır ve adil yaptığını söyledi. Sönmez, öğrencilik hayatının bittiğini fakat yaşam boyu öğrenme sürecinin devam edeceğini ifade etti. Yeni bir döneme adım attıklarını belirten Berna Aydemir de “Adalet hepimizin ortak dilidir. Hakkı ve adaleti önce vicdanlarımızda yaşayıp daha sonra kaleme dökmeliyiz” dedi.

Mezuniyet Komitesi adına konuşma yapan Hukuk Fakültesi Öğrencisi Muhammed Akgün ise “ Bizlerin diğer hukuk fakülteleri ve üniversitelerden ayrılıp ön plana çıktığımız bir husus var. Sizler bize sadece hukukçu olmayı değil iyi hukukçu olmayı öğrettiniz. Hakim, savcı, avukat hangisi olursa olsun insanı ve toplumu çok iyi bilmeyi, toplumsal değer yargılarını, hassasiyetlerini iyi kavramayı ve en önemlisi de insanlar arasında adaletli olmayı öğrettiniz. Tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan da fakülte olarak ilk mezunları vermenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getirerek “Dört yıl boyunca iyi bir hukuk eğitimi vermek için tüm gayretimizle çalıştık. Teorik bilgilerin yanında uygulamayı da yakından tanıtma gayreti içerisinde olduk. Sevgili gençler sizler için hukuk eğitimi bitmedi, önünüzde başarmanız gereken birçok sınav var. Sizlere adaleti yerine getirme görevinde başarılar diliyorum” dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise bugün mezun olan SDÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerinin ülkemizin hukuk devleti olma yolculuğuna önemli katkıları olacağına duyduğu inancı dile getirdi. İbicioğlu adaletin dağıtılmasında hukukun önemli işleve sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Hukuk görevini yerine getirmezse toplumda barış ve huzur kalmaz. Hukuk etkin işlerse o ülke güçlenir. Güçlü hukuk uygulamasıyla ülke güçlenir, toplum her alanda zirveye çıkar. Hukuk ne zaman ideolojik bir hüviyete bürünürse, yani uygulayıcıların elinde objektiflikten uzak bir ideolojik kaygıyla hareket edilirse o zamanda o toplum için çok tehlikeli hale gelir.”

İbicioğlu sözlerini “Biz geleceğimizden çok umutluyuz. Anadolu’nun sesi diyebileceğimiz hukukçularımız yetişiyor. Hepinizi kutluyorum, yolunuz açık olsun” diyerek sonlandırdı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz da konuşmasında üniversite öğrenciliğinin hayatın en güzel yılları olduğunu dile getirerek “Gençliğinizi yaşadığınız bu dönem biter bitmez hayatın hakikatleriyle karşılaşıyorsunuz. Hukuk eğitimi değişik alanlarda imkan sağlıyor. Yargı mensubu olabiliyor, serbest çalışabiliyor, kamuda görev alabiliyorsunuz. Yılmadan, azim ve karalılıkla sürekli çalışmanız gerekiyor. “dedi.

Açılış konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler, diplomalarını alarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadılar.

Bu haber 759 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...