Koçtepe’li hanımlardan Vali Oğuz’a ziyaret

10 Haziran 2013 18:44

Koçtepe Köyü Muhtarı Ümit Yıldırım ve ihtiyar heyeti köylü kadınlar ile birlikte valilik konağında Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz’un misafiri oldular.

Vali Memduh Oğuz’u 26 Mayısta düzenledikleri geleneksel köy yemeğine davet ettiklerini, ancak Vali Oğuz’un yurt dışında olması münasebetiyle katılamadığını belirten Koçtepe Köyü Muhtarı Ümit Yıldırım; “Sayın Valimiz dayanışma ve kaynaşma amacıyla her yıl düzenlemiş olduğumuz geleneksel yemeğimize gelememişti, bizde kendilerine böyle bir sürpriz yapmak istedik” dedi.

İlk defa valilik konağına geldiklerini ifade eden Koçtepeli Hanımlar; “Sayın Valimiz bu seneki geleneksel yemeğimize yurt dışında olması nedeniyle gelemedi, öyle olunca da biz kendilerine gelerek köyümüzün adetlerini göstermek istedik. Sağ olsunlar değerli eşeleri ile birlikte bizleri konakta ağırladılar. Kendilerine ve değerli hanım efendiye çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Valilik konağının gerçek sahibinin vatandaşlar olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “Bugün valilik konağının sahibi Koçtepeli hanımlarımız, köylülerimiz. Onlar sabahtan itibaren burayı kendi evleri gibi tanzim ettiler. Şimdi bizde bu evde misafiriz, sadece biz değil vilayet erkânı, yoldan geçenler, askeri erkân hepimiz onların misafiri olduk biz bugün, bahçe onların, konak onların. Ve gördük ki bu kardeşliğin, sevginin, dayanışmanın, birliğin ve muhabbetin artmasına vesile oluyor.

Isparta’nın ilim şehri olduğunu her zaman söylüyorum ve bu doğrultuda Isparta’da köylü kadınlarımızda birer öğretmen. Büyük Atatürk’ün söylediği gibi milletin hakiki efendisi, üreten, çalışan köylülerimiz. Onlar hem çağdaş dünyayla yarışan hem de her biri okuyan, yazan, işlerini güçlerini yapan, çocuklarının annesi, evinin hanımı ve milletimizin medarı iftiharı.

Büyük Atatürk; ‘Ey Türk kadını sen ayaklar altında çiğnenmeye değil, başlar üzerinde yükselmeye layıksın’ ve Resulullah Aleyhi Selamda; ‘Cennet annelerin ayağının altındadır’ diyor. Cennet kimin ayağının altında dersen, işte bu annelerin ayağının altındadır. Başlar üzerinde kim yükselmeye layıktır dersen, işte bu anneler yükselmeye layıktır” dedi.

Gözleme ve böreklerden yiyen Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eşi Suna Kurutmaz, SDÜ Rektör Yardımcısı İskender Akkurt, Gönen Kaymakamı Adem Uslan, SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Osman İpek, Trafik Denetleme Şube Müdürü Enis Bilir, vilayet çalışanları ve konak önünden geçen vatandaşlar yapılan etkinliğin çok güzel olduğunu söyleyerek, Koçtepeli hanımlara teşekkür ettiler.   

           

 

Bu haber 1319 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...