10 bin Üniversiteli yeni hayatlarına “MERHABA” dedi

10 Haziran 2013 18:46

Süleyman Demirel Üniversitesi Mezuniyet töreni dün gerçekleştirildi. Yaklaşık 10 bin öğrenci buruk bir sevinç yaşadı. Bir taraftan okullarını bitirdikleri için sevinçli oldukları gözlenen öğrenciler bir taraftan da uzun yıllar birçok şey paylaştıkları arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü yaşadı. Bu duygu seline il dışından çocuklarını görmeye gelen aileler de dahil oldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)’nün 2012 – 2013 eğitim-öğretim yılı dün gerçekleştirilen mezuniyet töreni ile sona erdi. Mezuniyet töreni programı kapsamında ilk olarak saat 16:30’da Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, İstasyon Caddesi’nden Atatürk Stadyumu’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

STADYUMDAKİ PROGRAM MÜZİK DİNLETİSİYLE BAŞLADI

Törenin düzenleneceği Atatürk Stadyumuna gelen misafirler müzik dinletisiyle karşılandı. Öğrenciler bölümlerine göre stadyum içinde yerlerini aldı ve program başladı. Programın başında SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, öğrencilere veda konuşması yaptı.

UFKUNUZU VE SİNENİZİ DAR TUTMAYIN

Konuşmasına zorlu maratonu başarıyla bitirdikleri için öğrencilere teşekkür ederek başlayan Rektör İbicioğlu, “Bilginin çok hızlı üretildiği ve eskidiği bir o kadar da bilgi kirliliğinin olduğu 21. yüzyılda, SDÜ olarak biz sizleri sadece bilgi sahibi yapmayı değil, bilgiyi üretebilmeyi ve bunu ülkemizin, insanlığın çıkarına kullanmayı öğretmeyi de amaçladık. Bizler hocalarınız ve yöneticileriniz olarak sizlere, sağlam bir bilimsel formasyon vermenin yanında siz gençleri, bilgili, erdemli, ülkesine ve milletine yararlı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefledik.  Süleyman Demirel Üniversitesinde verdiğimiz eğitimle değişik ortamlara, değişik koşullara hızla uyum sağlayabilmeniz için çalıştık. Bundan sonraki yaşamınızda da sizleri tüm dünyada başarılarıyla var olacak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilecek bir birey olarak görmeyi arzuluyoruz. Bu anlamda ufkunuzu ve sinenizi dar tutmadan tüm dünyayı kucaklayacak bir vizyonla hareket edeceğinize inancım tamdır” dedi.

MEZUNİYET BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

İbicioğlu’nun öğrencilere seslenişinin ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Öğrenci andının hep bir ağızdan okunmasının sonra ise öğrenciler keplerini havaya atarak yepyeni bir hayata merhaba dedi.

 

 

Bu haber 601 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...