DP İl Kongresi yapıldı

10 Haziran 2013 18:58

DP’nin seçimli genel kurulunda güven tazeleyen Nihat Karan, şok bir iddia ortaya attı. Karan, seçimlerin yapılmaması için bazı kişilerin ortaya ‘Genel Başkan tutuklanacak’ dedikodusunu yaydığını ileri sürdü ancak isim vermedi.Karan, “Hukuki açıdan ve mevzuata uygun davranmamız nedeniyle sorunu aştık.  Isparta’nın devasa partisi, 3385 oya mahkûm edilmiş. Isparta’da bir avuç kadarız” dedi.

Demokrat Parti (DP) İl Başkanlığı genel kurulu  Cumartesi günü gerçekleştirildi. İl ve ilçe teşkilatlarından delegelerin katıldığı genel kurula ilginin az olduğu gözlendi.  Genel kurula eski milletvekili Ertekin Durutürk ve DP Burdur İl Başkanı Vedat Şan’da katıldı.

Genel kurulun açış konuşmasını yapan DP İl Başkanı Nihat Karan, 1 ay önce seçim kararı aldıklarını belirterek, 7 Haziran Cuma akşamı saat 17.00’a kadar bazı kişilerin genel kurulu engellemeye çalıştığını iddia etti. Bu konuda isim vermekten kaçınan Karan, “Bundan önceki Merkez İlçe seçiminde de böyle bir durum yaşadık. Allah’a şükür hukuki açıdan ve mevzuata uygun davranmamız nedeniyle sorunu aştık. Bu iç savaştan kaynaklanan bir durum. Bu olumsuzluklara rağmen ulaşabildiğimiz kişilere ulaşıp kongreye davet ettik” dedi.

GENEL BAŞKAN TUTUKLANACAK DENİLDİ

Nihat Karan, iddialarını sürdürürken, genel kurulun ertelenmesi ya da iptal edilmesi için ‘Genel Başkan Gültekin Uysal’ın tutuklanacağı ve kayyuma gidileceği’ söylentisinin ortaya atıldığını bildirdi. Karan, “Bu söylenti ile partililere telefonlar açıldı. Genel kurula gitmeyin denildi. Arkasından genel merkez satıldı diye itham ettiler. Şahsıma yönelik itham ve istinatlarıyla uğraştılar. Bunlar telefonlarımızda kayıtlı” diye konuştu.

BİR AVUÇ KADARIZ

Öte yandan DP İl Başkanı Karan, Isparta’da 3385 oya sahip olduklarını ifade ederek, bu durumu da “Bir avuç kadarız” şeklinde değerlendirdi. Karan, “Isparta’nın devasa partisi bu duruma düşürülmüş. Genç ve dinamik genel başkanımız yıpratılmaya çalışılıyor. Halkımız Demokrat Partisi çatı altısında yeniden birleşsin. Elden giden vatanımıza tekrar sahip çıkalım. Bütünleşme olursa iktidar bizimdir, bu vatan bizimdir” dedi.

BAŞKANIN KONUŞMASINDAN SONRA DİVAN OLUŞTURULDU

İl Başkanı Nihat Karan’ın konuşmasının ardından divan oluşturuldu. Divanın oluşturulmasından sonra genel kurula saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam edildi. Ardından da konuşmak isteyen partililere söz verildi.

TÜRKİYE’Yİ DÜNYA İLE ENTEGRE EDEN BİR PARTİ

Siyasi konuşmalar için söz alan Halil Elitok, Demokrat Parti’nin Türkiye’yi dünya ile entegre eden bir parti olduğunu söyledi. Elitok, “Demokrat Parti, annelerinden hür olarak doğan insanların hürriyet içinde yaşamalarını temin eden bir partidir. Demokrat Parti, inanç ve teşebbüs hürriyetini ve insanca yaşama anlayışını ülkemize getiren bir partidir. Bugünkü iktidar gibi demokratik anlayışı rafa kaldıran bir anlayışla ülkeyi yönetmemiştir. Bu partiyi tekrar şaha kaldırıp, halkımıza hizmet üretir hale getirmeliyiz” dedi.

BU ŞEKİLDE BİR YERE VARAMAYIZ

Şener Tanrıkulu ise İl Başkanı Nihat Karan’ın genel kurulun ertelenmesi için ortaya attığı iddia ile ilgili konuştu. Olayı kınayan Tanrıkulu, şunları söyledi: “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları dikkate alırsak, yaşadığımız olayları değerlendirirsek bizim parti içinde saçma sapan şeylerle bir yere varamayacağımızı görmemiz gerekir. Her türlü seçim atmosferinde bir değil 3-5 grup olabilmeli. Ancak bunlar demokrasinin şartları içerisinde olmalı. Genel başkan tutuklanmış vs dedikodular ortaya atılmamalı. Herkes kendisine bir çeki düzen versin. Böyle bir yarışı kabul etmiyorum. Biz bugün birbirimize daha sıkı daha çok kenetlenmemiz gerekirken, bu duruma getirilmesini kınıyorum. Kim olduklarını da bilmiyorum ama kardeşim de olsa ayıp olarak görüyorum. Biz bu partiye nasıl yardımcı oluruz denmesi gerekirken, birbirimizin ayağına çelme takıyoruz. Böyle bir seçimi asla kabul etmiyorum. Herkes elini vicdanına koysun ve gereğini yapsın.”

BİZİ PARÇALAMK İSTEYENLER VAR

Bu arada Tanrıkulu’ndan sonra söz isteyen Hayri Özerdemli, yapılan konuşmalardan tatmin olmadığını ifade etti. DP’nin İstanbul İl yönetiminde görev aldığını bildiren Özerdemli, “Genel başkanımız genç ve dinamik birisi. Partimize nifak sokup bizi parçalamak isteyenler var. Partimiz iktidara geldiği zaman bu ülkede bir toplu iğne yapmaya gücü yoktu. Bu ülkeye demokrasiyi getiren Demokrat Parti’dir. Bunun kıymetini bilelim. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bu şekilde güçlü olabiliriz” şeklinde konuştu.

GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemi başladı. Yapılan oylama sonucunda mevcut başkan Nihat Karan, tekrar Demokrat Parti İl Başkanı seçilerek, güven tazeledi.

 

Bu haber 829 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...