30 Ağustos Zafer Bayramı Eğirdir’de kutlandı

30 Ağustos 2012 18:41

Atatürk Anıtı’na Çelenk koyma merasimi ile başlayan ve Kaymakamlıkta protokolün kutlamaları kabul etmesiyle devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı Eğirdir Kale Meydanı’nda törenle kutlandı.

İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ceyhan Karagöz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral birlikte halkın ve askeri erkanın bayramını kutladılar.

Günün mânâ ve önemini tarihin derinliklerinden başlayarak duygulu bir şekilde anlatan Emekli Tarih Öğretmeni İbrahim Sarıdaş halkın takdirini toplandı. Konuşma sonrası halktan ve askeri erkandan hatip Sarıdaş’ı kucaklayarak tebrik edenlerin fazlalığı dikkat çekti.

Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi askeri bando eşliğinde askerlerin büyük bir disiplin içerisinde resmi geçişleri, katılımın büyük olduğu halktan alkışlarla karşılık buldu.

Gazilerimizin de iştirak ederek renk katığı bayram töreni sonrası protokol üyelerine, “bu yıl daha güzel bir bayram kutlaması gördük. Düzen, intizam, konuşmalar ve askerlerimizin geçişleri çok güzeldi. Milli ruh ve heyecanımız yeniden canlandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diyenler sıraya girdi.

Bu haber 3091 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...