“Isparta da başarılı bir sosyal politika uygulanıyor”

10 Haziran 2013 19:01

Sosyal Hizmetlerden sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, Isparta’daki tüm yardıma muhtaç aileleri tespit ettiklerini belirtti. Bu çalışmayla her şeyi kayıt altına aldıklarını ve kişilere birebir yardımda bulunduklarını ifade eden Canan, ‘’Özellikle dul kadınların sayısı ilimizde çok fazla. Bu yüzden onlara iş bulmak için İŞKUR’la ortak bir çalışma içindeyiz’’ dedi.

Isparta Sosyal politikaların başarıyla uygulandığı İllerden biri oldu. Sosyal hizmetlerden sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, Isparta’daki tüm fakirlerin tespit edildiğini söyledi. Şuanda 2 bine yakın aileyle ilgilendiklerini bildiren Canan, ‘’Isparta’daki tüm fakirleri tespit ettik. Bu vatandaşlarımıza her yıl vakfımızdan kömür, yemek ve belli miktarda parasal yardımı ile çocukları için eğitim yardımı alıyordur. Yardım yaptığımız vatandaşlarımızın tüm bilgileri için dosyalar oluşturulur. Detaylı olarak bilgilerini tutuyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın, dul ve yetimlerle ile yaşlıların kişisel özelliklerine kadar bilgi sahibiyiz. Bu bilgiler ilimizdeki sosyal politikayı yükseltici rol oynuyor.

DİYALOG İLİMİZİ KUCAKLAYICI BİR İMKAN SAĞLADI

Isparta’da başarılı bir sosyal politika uygulanıyor. 2 bine yakın fakir ailelerimizin içerisinde boşanmış, bölünmüş aileler var. Onlarla özel olarak ilgileniyoruz. Vakfımız ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ndeki uzmanlarımızla birlikte onlarla ilgileniyoruz. Muhtarlar ve sivil toplum örgütleri ile çok iyi diyalogumuz var.  Bu güzel diyalog ilimizi kucaklayıcı bir imkân sağladı. Bu işe gönül verdik. Gerek benim gerekse Valimizin telefonları 24 saat açıktır. Herkes arayabiliyor’’ dedi.

BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ

Öte yandan boşanmış kişilerin bir işe girmeleri konusunda İŞKUR’la ortak bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Canan, ‘’Vatandaşlarımıza iş kazandırıp, kendi ekonomilerini kendilerinin oluşturmasını sağlamak istiyoruz. Balık yemeyi değil, balık tutmayı öğrenir hale getirme amacındayız. Bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnsanı çalışabilir ve başarabilir kılmak gerekir’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 839 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...