Yörükler Almadüzü Şöleninde buluştu

10 Haziran 2013 19:05

Bu yıl 3. düzenlenen Akkeçili Almadüzü Kuruçeşme Yörük Şöleninde çevre il ve ilçelerden gelen binlerce Yörük bir araya geldi.

Akkeçili Yörükleri Kültür Koruma ve Yaşatma Derneği ile Akkeçili Köy Muhtarlığının birlikte düzenlemiş olduğu şölende Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz, Yörükleri bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar.

Kuranı Kerim tilaveti ve duayla başlayan şölende görüşlerini açıklayan Akkeçili Köyü Muhtarı İsa Akkeçili ve Akkeçili Köyü Yörük Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü İbişoğlu vatandaşların katkıları geleneksel 3. Almadüzü Yörük Şölenini düzenlediklerini belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ve kaynaşmayı sağlamayı, genel örf ve adetlerini genç nesillere aktarmayı amaçladıklarını söylediler.

Kendisinin de Yörük olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “Biz insanları bir tarağın dişi gibi birbirine eşit olduğuna ve kavimlerin birbirine üstünlük taslamayacaklarına inanıyoruz.

Aranızdan bir bireyim, sizlerden bir ferdim ve bununla da gurur duyuyorum. Bizim binlerce yıldır yeryüzüne verdiğimiz bir mesaj var. Bu mesaj; sevgidir, barıştır, adalet ve dostluktur. Bizim gittiğimiz hiçbir yerde istismar, sömürü ve zulüm olmaz.

Biz insanlık aşığı büyük bir millete mensubuz. Bu yayladan da verdiğimiz mesaj budur. Buradaki kardeşlik duygularınızla, sevginizle, dayanışma ve kaynaşma isteğinizle bütün dünyaya örnek olduğunuz için sizleri tebrik diyorum” dedi.     

Şölene mahalli sanatçılar sesleriyle, halkoyunları ise gösterileriyle renk katarken, Isparta Belediyesi Mehteran ekibi ise söylediği marşlarla büyük beğeni topladı. 

Kendisini televizyon programlarından tanıdığımız ve UNESCO tarafından ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ ödülü sahibi üç telin ustası Hayri Dev ise seslendirdiği biri birinden güzel türkülerle şölene ayrı bir renk kattı. 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...