Japon - Türk Kültür Değişim Derneği üyeleri Isparta´da

10 Haziran 2013 19:10

Hızırbey Mahallesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından 7 ay önce açılan giyim ve el sanatları Kursu açılan bir sergi ile sona erdi. Hızırbey Mahallesinde gerçekleştiren  sergi Japonya’dan Isparta’ya gelen Japon Misafirler ve Vali Memduh Oğuz tarafından gerçekleştirildi.

Vali Memduh Oğuz ise iki Ülke arasında gelecek  yıl gül üzerine  en son teknolojik gelişmelerin ele alınacağı  ortak bir çalışmayı Isparta’da yapacaklarını belirtti. Vali Oğuz; “ İnşallah bu örgüt ile önümüzdeki yıl Japonya ve Isparta arasında Güneykent merkezli olmak üzere çok güzel bir etkilik yapacağız ve Türk Japon Kültür Derneği bir Türk günü bir festivali Güneykent’te düzenleyecek. Bu festival sadece bir görüntü ve eğlence değil, gül ilgili en son teknolojik gelişmeler  olacak. Şehrimize büyük bir derinlik kazandıracak bir etkinlik olacak  bundan dolayı değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum, değerli Güneyket belediye başkanımız Fahrettin gözgünü gönülden kutluyorum” dedi.

 Türk Japon Kültür Derneği Başkanı Kanji İshimoto Bu yıl Ankara ve Safranbolu’da yaptıkları Japon Günlerini önümüzdeki  Isparta’da Düzenleyeceklerini belirtti.

Japonya’da Düzenlenen Gül Fuarından Dernek yöneticileri ile tanıştıklarını belirten Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün Türkler ve Japonlar arasında Büyük bir bağ olduğuna dikkat çekti.

Davetliler ardından El Emeği Göz nurı Giyim ve El sanatları eserlerini gezdiler. Hızırbey Sosyal tesilerinde açılan giyim ve el sanatları sergisi hafta sonuna kadar açık kalacak

 

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...