CHP’ye polis müdahalesi !

30 Ağustos 2012 18:45

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sunmak isteyen CHP’li gruba polis müdahale etti.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle Milli Bayram kutlamalarında sadece Valilik, Askeriye (Garnizon Komutanlığı) ve Belediyenin çelenk koyacak olması, CHP’lileri 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ayaklandırdı. 

CHP’LİLER ÇELENKLERİNİ BELEDİYE

ÖNÜNDEKİ ATATÜRK ANITINA KOYDU

CHP’liler, Isparta Belediyesi önünde bulunan çay bahçesinde ki Atatürk anıtına parti çelengi koyarak saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudular.

“BİZ MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ”

Polislerle bir süre tartışan CHP’liler çelenklerini alarak yürümeye başlayınca, polis çelengin önüne barikat kurdu. Polisle CHP’liler arasında uzun süre arbede yaşandı. Partililer arbede sırasında “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Cumhuriyet Devrimi Kazanacak, Hükümet İstifa” şeklinde sloganlar attı.

ŞENOL; “ATATÜRK’ÜN GÖSTERMİŞ

OLDUĞU AZİM VE KARARLILIKLA YÜRÜYORUZ”

Valilik önünde bulanan Atatürk anıtını önünde saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşı okudular. Partisi adına basın açıklamasında bulunan CHP İl Başkanı Vedat Şenol: “Bayramlar halkındır. Halktan kopuk bayram kutlanamaz. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında Türk Milletini yine Türk Milletinin kendi azim ve kararlılığı kurtaracaktır demişti. İşte o azim ve kararlılıkla yürüyoruz. Biz hiç inancımızı yitirmedik. Bağımsız olmadıktan sonra yaşamak bize haramdır. Ülkemizde milli bayramlardan kimler rahatsız oluyor? Milletimiz bunu da çok iyi biliyor. Türk Milletinin zafer gününü yasaklayanlar tarihin çöplüğüne gömüleceklerdir” dedi.

 

Bu haber 790 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...