“Medikal ve kozmetik üzerine yatırım yapılmalı”

10 Haziran 2013 19:21

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta’nın kabuğunu kırması için yoğun çaba sarf ettiklerini bildirdi. Zayıf olan girişimcilik ruhunu geliştirmek için çıktıkları yolda bir hayli mesafe aldıklarını belirten Yıldırım, “Üniversite gençliğinin sadece devlet kapısına gözünü dikmelerini istemiyoruz. Kendi kariyerleri açısından alternatif oluşturma amacındayız. Bunun için de son araştırmalarımızda Isparta’da yatırım yapılabilecek iki önemli sektörü belirledik. Bunlardan biri medikal ürünlerin üretildiği bir tesis diğeri de gül kozmetiği alanında yatırımlar” diye konuştu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü Isparta’da hizmetine başladığı günden bu yana yaklaşık 100 işletmeye destek sağladı. İl Müdürü Yurdun Yıldırım, şuana kadar girişimcililik eğitimlerine 1000’in üstünde vatandaşın katıldığını belirterek, ortalama yüzde 7-8 civarında işletmenin faaliyete geçtiğini belirtti. Bu rakamın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Yıldırım, “Ülke ortalamamız yüzde 5 düzeyinde. Isparta’da girişimcilik konusunda farkındalık oluşturduk” dedi.

MEDİKAL MALZEME ÜRETİMİ YAPILMALI

Isparta’nın sağlık sektöründe öncü illerden biri olduğunu vurgulayan Yıldırım, bu alanda yatırım yapılması yönünde tavsiyede bulundu. Sağlık sektörü için ilimizde medikal malzeme üretimi konusunda tesislerinin kurulması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Sağlığı destekleyici katma değeri yüksek ürünler üretmek gerekir. Yapılacak AR-GE çalışmaları ve üretim çalışmalarına destek vermek isteriz. Bu ürünler çevrecidir. Üretirken çevreye zarar vermezler. Isparta temiz bir il görünümünde. Bu şehri de kirletmeden ne gibi ürünler üretebiliriz, onları ortaya koymamız gerekir. Bu konuda kozmetik ve medikal malzemeler sektörlerinin ilimizde öne çıkması gerekir. Sağlık sektörü ilimizde gelişmeye çok müsait. Bu konuda Samsun iyi bir seviyede yer alıyor” dedi.

GÜL KOZMETİK SEKTÖRÜNÜ GELİŞTİRMELİYİZ

Öte yandan Isparta’nın gül üretiminde dünyada önemli bir merkez olduğunu hatırlatan Yıldırım, gül kozmetik sektörünün gelişmeye çok müsait bir alan olduğunu bildirdi. Yıldırım, “Yenilik içeren projeler konusunda projeler üretilebilir. SDÜ’de Yenilikçi Teknolojiler Merkezi’nin kurulacak olması güzel bir imkân. Bu imkânları değerlendirerek, katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım. Bu konuda kozmetik iyi potansiyeli olan bir sektör. Onu geliştirmek ve parlatmamız gerekir” diye konuştu.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE TEMASLARIMIZ OLUYOR

Kozmetik sektörü temsilcileri ile temas içinde bulunduklarını bildiren Yıldırım, şöyle devam etti: “İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı kapsamında ortak yapacakları üretim tesisine destek vermek istiyoruz. Bu konuda 5 firma bir araya gelirse KOSGEB, 750 bin TL’ye kadar destek sağlıyor. Isparta’da ortaklık kültürünü geliştirmek istiyoruz. Geçen hafta sanayide metal sektörü temsilcileri ile temasımız oldu. Bu konuda bir hayli mesafe alındığını düşünüyorum. Bir araya gelinmesi bile büyük bir olay. Proje aşamasında olduklarını öğrendik.

İŞ PLANI ÖDÜLLERİ VAR

Bu arada KOSGEB İl Müdürlüğü’nün genel çalışmaları hakkında da bilgiler veren Yurdun Yıldırım, Isparta’da zayıf olan girişimcilik ruhunu geliştirmek için çıktıkları yolda bir hayli mesafe aldıklarını söyledi. Yıldırım, “Alınacak daha çok yolumuz var. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde büyük bir genç kitle var. Bu genç kitleye girişimcilik kazandırma yönünde çaba sarf ediyoruz. BAKA, SDÜ ve KOSGEB işbirliğinde eğitimler başlatıldı. İş Planı Ödülü programımız var. Bu program için üniversiteyle işbirliği yapmak istiyoruz. Yarışma düzeyinde bir çalışma olacak. Yarışma sonucunda 1.’ye 15 bin 2.’ye 10 bin ve 3.’ye de 5 bin TL ödül verilecek. Buradaki amaç; Girişimciliğe özenip, kendi işini kurmak isteyenlerin önünü açmak. Üniversite gençliğinin sadece devlet kapısına gözünü dikmelerini istemiyoruz. Kendi kariyerleri açısından alternatif oluşturma amacındayız.

ÖĞRETİM ÜYELERİNİN BİLE HABERİ YOKMUŞ

Üniversite içerisinden çeşitli seminer ve konferanslarımız oluyor. Üniversite öğretim üyelerimiz dahi KOSGEB desteklerinden ve imkânlarından haberleri yokmuş. Bu konuda da düzenlediğimiz etkinlikler bilgilendirme açısından yararlı oluyor. Tanıtım toplantılarını da artırmayı düşünüyoruz.”

Bu haber 854 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...