“Türk halkından beklentimiz AKP iktidarını sandığa gömmeleridir”

12 Haziran 2013 18:56

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Şenol’un açıklaması şöyle: “  Taksimde ki olayları  Sayın Başbakanın yanlış yönlendirilmesi sonucu devam etmekte kendisine oy vermeyenleri  düşman gibi görmekte.Onlardan gelen talepleri de  anında reddedilmektedir.

Toplumun taleplerini  göz ardı eden, insanların sosyal yaşamına müdahale eden bir hükümet giderekte halktan kopmakta olan ve halkına zulüm uygulamaktadır.

Taksim meydanının yeniden düzenlenmesi konusunda yerel ve halkın görüşleri alınmış mıdır? Ne yapılmak isteniyor? Gezi parkında ağaçlar kesilip büyük bir alışveriş merkezi yapılmak istenmektedir. Niçin, neden ve kime rant sağlanmak isteniyor. İstanbul’un göbeğinde yeşil alan yerine AVM açılması topluma ne faydası olacaktır. Zaten AVM’lerin şehir dışına çıkarılması gerekirken tam tersi kararlarla halkı ve esnafı rahatsız etmek niye;

AKP  iktidarı köşeye sıkışmış durumda, uygulamalarıyla bütün dünyada tepkiler almaktadır. Kamuoyundan saklanan gerçekler gün ışığına çıkmıştır. Modern devletlerin hepsi, tek parti faşist uygulamalar yapan, demokratik hakları gasp eden. AKP iktidarına karşı tepkilerini  dile getirmişlerdir. AKP iktidarı halkın toplumsal tepkileri sonucu kendine çeki düzen vereceğine  adete inatlaşmakta intihar edercesine  acımasızca, vicdan ve izandan eksik  halkına karşı zulüm eden  bir başbakan ;

CHP’si olarak, AKP iktidarı artık <ben yaptım oldu>  düşüncesinden vazgeçmesi ve demokrasiyi özümsemesini istemekteyiz.

Halkın direnişi ve halkın talepleri karşısında hiçbir güç ayakta kalamaz. Türk halkından beklentimiz AKP iktidarını sandığa gömmeleridir”.   

 

Bu haber 594 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...