“Engel tanımıyoruz”

12 Haziran 2013 19:00

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce bu yıl hedeflenen 205 km’lik altyapı ve asfaltlama ile ilgili çalışmalar son hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Yeni Sanayi Sitesi’nde bulunan 153 ve 154’üncü caddelerdeki çalışmalarda son aşamaya gelindi. Yeni Sanayi Sitesi Camii önünden çevre yoluna inen 153’üncü caddede bir yandan zeminde bulunan betonlar kırılırken, diğer taraftan altyapı çalışmaları sürüyor, bir yandan da bu çalışmaların tamamlandığı bölgelerde stabilize serme çalışmaları yürütülüyor. Diğer taraftan 154’üncü caddede de orta refüj genişletilirken, daha önce yapılan ve kırılan kaldırımlar yenilenerek, geleceğe teslim edildi. 154’üncü caddenin bir şeridi de asfalta kavuşurken, diğer şeridin asfaltı da döküm aşamasına geldi.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 153’üncü caddede yaptığı değerlendirmesinde, yolun sorunsuz bir cadde haline getirildiğini söyledi. Yeni Sanayi Sitesi’nden birkaç koldan aynı anda çalışmaların yapıldığını dile getiren Başkan Günaydın, “Engel tanımıyoruz” dedi.

153’üncü caddenin tüm altyapı sorunlarının giderildiğine işaret eden Günaydın, caddede bir yandan betondan oluşan zeminin kırmızı kod gereğince kaldırıldığını, diğer yandan altyapılarının bitirildiğini ve bir yandan da stabilize çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu caddemizin stabilizesinin tamamlanmasının ardından birkaç gün içerisinde asfaltını dökeceğiz ve kaldırımları düzenleyeceğiz. Bu caddemizde yağmur suyu ana şebekesi bulunmuyordu bu sorunu da giderdik. Bu caddemiz problemli bir yerdi ve bunu çözüyoruz. Karşımıza hangi engeller çıkarsa çıksın, hangi sıkıntılar çıkarsa çıksın bunların üstesinden geliyoruz. Hiçbir engel kabul etmeden çalışıyoruz” görüşlerinde bulundu.

Altyapının ve özellikle yağmur suyunun önemine de işaret eden Günaydın, 8 Haziran’da yağan şiddetli yağışlarda evlerin su basmadığını ifade ederek, hedeflerin daha tamamlanmadan su baskınlarının önüne geçildiğine dikkat çekti. Günaydın, “Isparta’mız 81 ile örnek bir altyapıya sahip olacaktır demiştik. Bunun işaretleri çıkmaya başladı. Isparta en medeni şehirlerarasındaki yerini alacaktır” şeklinde konuştu.

Bu çalışmaların ardından Bellona Kavşağı’ndan başlayan ve Yeni Sanayi Sitesi Kavşağı’nda son bulan 154’üncü caddeye geçen ve burada da incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu caddede de geçmiş dönemde yapılan ve bozulan orta refüjün yapılarak gelecek nesillere teslim edildiğini kaydetti. Günaydın, “Bu caddemizde sorunsuz caddeler arasındaki yerini alıyor. Burada çürük kaldırımlar vardı, kötü işçilik ve toprağın üzerine yerleştirilmesinden dolayı kaldırım taşları kırılmıştı. Bunu da düzenli hale getirdik.  Çürükler ortadan kalkıyor, sağlamlar yerini alıyor. Bu caddemizde Isparta halkımıza hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

 

 

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...