“AKP’nin oyu düştü”

12 Haziran 2013 19:05

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, bağımsız bir araştırma merkezinin yaptığı çalışmaya göre Türkiye’de AKP’nin oyunun yüzde 40’in altına indiğini, MHP’nin yüzde 18 olduğunu ve CHP’nin de yüzde 30’un üzerine çıktığını bildirdi. Aynı merkezin Isparta’da yaptığı araştırmaya göre de MHP’nin %21, CHP %25 ve AKP’nin %30 olarak çıktığını ifade eden Şenol, bu merkezin seçim öncesi yaptığı anketin seçim sonrası oy oranlarıyla +1, -1 örtüştüğünü hatırlattı.

2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi araştırma merkezleri de yavaş yavaş ülke genelinde ve yerel bazda anket çalışmalarına başladı. Özellikle geçtiğimiz seçimlerde bir araştırma merkezinin araştırma sonuçları seçim sonrası ortaya çıkan tabloya yakınlığıyla dikkatleri üzerine toplamıştı. Aynı şirketin yeniden çalışma yaptığını ve sonuçların açıklandığını bildiren CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AKP’nin oyunun yüzde 20 oranında gerilediğini ve bunun da bir siyasi parti açısından ciddi bir kayıp olduğunu vurguladı.

AKP’NİN OY ORANI DÜŞTÜ

AKP’nin oy oranının düşmesinin altında yatan en önemli sebeplerinden birinin Taksim Gezi Parkı olayları ve Başbakan Erdoğan’ın Türk halkını tehdit edici açıklamaları olduğunu ileri süren Şenol, “Bu anket çalışmasında CHP’nin yüzdelik oranının yüzde 30’un üzerine çıktığını görüyoruz. Bu daha da artacak. MHP’nin oy oranı ise yüzde 18 olarak yansıtıldı. Bu sonuçlara göre bir dahaki seçimde iktidarın değişeceğini görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

İYİ BİR ADAYLA FARKI KAPATABİLİRİZ

Aynı şirketin Isparta’da da bir anket çalışması yaptığını bildiren Şenol, “O ankette CHP’nin yüzde 25, MHP’nin yüzde 20-21, AKP’de yüzde 30’lardaydı. Biz bu anket çalışmasını ciddiye alıyoruz. Aradaki farkı iyi bir aday çalışmasıyla kapatabileceğimizi düşünüyoruz. Büyük toplumsal olaylar olduğu zaman insanların tepkileri değişebiliyor. Seçimlere kadar AKP’nin oy oranı yüzde 20’lerin altına inecektir. Çünkü AKP’nin uygulamaları halk tarafından kabul görmüyor” şeklinde konuştu.

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...