“Ispartalı Beyinler bölgemizin daha da gelişmesi için proje üretmeli”

12 Haziran 2013 19:06

Orman Bölge Müdürlüğü görevine daha bir buçuk ay önce atanan Mustafa Değirmenci, hemen kolları sıvadı ve SDÜ Orman Fakültesiyle birlikte Isparta’yı bir adım öne çıkarma adına turizm faaliyetlerine başladı. Isparta’daki orman varlığının 5 yıldızlı bir otel kalitesinde olduğunu ifade eden Değirmenci, “Teknik ormancılık açısından daha önce Isparta’da güzel çalışmalar yapılmış. Ormanlarımız çok bakımlı. Ağaçlandırma konusunda destanlar yazılmış. Böyle bir havzayı turizme kazandırarak ilimizin gelişmesine katkı sağlamalıyız” dedi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, görevine yaklaşık bir buçuk ay önce başladı. Görevi devraldıktan 2 hafta sonra Isparta dahil tüm bölgeye hakim olduğunu ve daha önce de Isparta’yı yakından tanıdığını bildiren Değirmenci, bölgenin Bakanlık ve Genel Müdürlük düzeyinde farklı bir yeri olduğunu bildirdi. Öte yandan hem Orman Genel Müdürü Osman Çiftçi’nin Ispartalı olması hem de Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisarlı olması dolayısıyla ayrıca bir avantajlı olduğumuzu ifade eden Değirmenci, “Proje üretmeliyiz. Ürettiğimiz projelerin hepsi kabul görecektir. Bunun için Ispartalı beyinlerimizden ricamız bölgemizin daha da gelişmesi için proje üretmeleri” dedi.

ORMAN FAKÜLTESİYLE DİRSEK TEMASINDAYIZ

Göreve gelir gelmez hemen SDÜ Orman Fakültesi yetkilileriyle görüşme yaptıklarını ve Isparta’nın mevcut doğal güzelliklerinden faydalanmak için neler yapılabiliri masaya yatırdıklarını belirten Değirmenci, şunları söyledi; “Isparta’daki orman varlığı 5 yıldızlı otel kalitesinde. Bizden önce görev yapanlar ağaçlandırma konusunda destanlar yazmış. Ormanlarımız çok bakımlı. Böyle bir ortamda Isparta’nın Eko-turizme kazandırılması için çalışma başlattık. Şu anda proje aşamasında ama önümüzdeki günlerde olgunlaştığı zaman duyurusunu yapacağız.

ANTALYA 45 DERECE ISPARTA 25 DERECE

Öte yandan turizmin başkenti Antalya hemen yanı başımızda. İnsanlar sıcaktan bunaldığı zaman serinlemek için farklı yöntemler arıyorlar. Artık deniz de bir yere kadar çözüm oluyor ve insanlar sıkıldı. Farklı şeyler istiyor insanlarımız. Bunun en başında Eko-turizm geliyor. Bundan neden Isparta istifade etmesin? Antalya’nın yerlilerini ve yabancı turistleri Isparta’ya çekmeliyiz. Otel yatırımları da gelmeye başladı. Talepleri karşılayabilir düzeye ulaşırsak Isparta için güzel olacaktır.”

YANGIN KULELERİNE YENİLENEBİLİR ENERJİYLE KAMERA SİSTEMİ TAKACAĞIZ

Öte yandan orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın kulelerine ek kendi kendini yenileyen bir enerji sistemiyle kamera takacaklarını ve 7/24 ormanlarımız izleyebileceklerini bildiren Orman Bölge Müdürü Değirmenci, “BAKA ile ortak bir projemiz var. Çalışma bitme aşamasına geldi. Ormanlarımızı kamera sistemleri ile gözetleyeceğiz. Hem de elektrik enerjisine ihtiyaç duymadan. Bu sistemde güneş ve hibrit enerjiyi kullanacağız. Oradaki bir vatandaş 220 voltta elektrik enerjisini dahi bu enerjiyle kullanabilecek” diye konuştu.

EROZYON KONTROLÜ KAPSAMINDA1300 HEKTARALAN AĞAÇLANDIRILACAK

Diğer taraftan Orman Bölge Müdürlüğü’nün Isparta havzasında 691 bin hektarlık ormanlık alanı bulunduğuna dikkat çeken Değirmenci, “2013 yılında Bölge Müdürlüğümüzün yapmış olduğu erozyon kontrolüyle birlikte 1300 hektarlık bir alan daha ağaçlandırılacak” dedi.

SU KALİTESİNİ ARTIRACAĞIZ

Bu arada su kalitesini artırmak ve baraj havzalarının toprakla dolmaması için DSİ ile ortak bir çalışma da yürüttüklerini belirten Değirmenci, “Darıderesi Barajı bölgesinde 500 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması olacak. İhalesini gerçekleştirdik. Ayrıca DSİ’nin, önümüzdeki yıllarda Isparta’nın içme suyunun karşılanacağı bir gölet daha yapma fikri var. Bu projeye de katkı sağlayarak kaliteli su birikimine katkı sağlamayı planlıyoruz. Böylelikle barajın da hemen dolması engellenecek. DSİ ile koordineli çalışıyoruz” eklinde konuştu. 

Bu haber 562 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...