13. Gül Festivali bitti, tartışmaları sürüyor..

12 Haziran 2013 19:08

13. Gül Festivali etkinliklerinin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen tartışmalar hala bitmedi. AKP Milletvekili Recep Özel, festivalin MHP’nin gölgesi altında kaldığını söyledi. Bunun üzerine MHP İl Başkanı İsa Yalçın, BDP hariç her kesimi festivale davet etmelerine rağmen AKP’nin katılmadığını belirterek “Sayın Özel hem festivale katılmıyor hem de uzaktan çamur atıyor. Kurt işaretinden rahatsız olanlar bugün 3 maymun siyaseti yapıyorlar!” dedi. CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise festivalin siyasi açıdan değerlendirilmemesi gerektiğini bildirerek “Festivale katılmayan ve eleştirenleri yanlış buluyorum” dedi.

13. Gül Festivali MHP-CHP ile AKP’yi karşı karşıya getirdi. AKP, festivalin MHP’nin gölgesi altında kaldığını savundu ancak MHP ile CHP aynı görüşü savunmadı.

MHP MİLLETVEKİLİ KORKMAZ SIKINTIYA

DÜŞMESİN DİYE FESTİVALE KATILMADIM

Gül Festivaline katılmayan AKP Milletvekili Recep Özel, festivalde yer almayan MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın teşkilat bazında sıkıntıya düşmemesi için festivale katılmadığını söyledi ve festivalin de MHP’nin gölgesi altında kaldığını belirtti.

ÖZEL DERHAL MHP’LİLERLE HELALLEŞMELİ

Öte yandan 13. Gül Festivaline BDP hariç herkesin davet edildiğine dikkat çeken MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Özel’e göndermede bulundu. Özel’in festivale katılmadığı gibi uzaktan çamur attığını ileri süren Yalçın, “BDP dışında gelen herkes siyasi görüşüne bakılmaksınız festivale iştirak etti. Ama Sayın Özel sık sık yaptığı şeyi yine yaptı ve çamur attı. Derhal Özel’in MHP’lilerle helalleşmesi lazım. Bu yaptığı siyasi nezaketsizliktir.

FESTİVALDE HER ŞEY FARKLIYDI SADECE TÜRK BAYRAĞI ORTAKTI

PKK’nın zafer işaretinden rahatsız olmayanlar bugün bozkurt işaretinden rahatsız oluyorlar! Kurt işaretinden rahatsız olanlar bugün 3 maymun siyaseti yapıyorlar! Ayrıca insafsızca saldırıyorlar. Bu zihniyeti anlamak mümkün değil. Festivalde sadece MHP’liler yoktu. Her görüşten insan vardı. Örneğin CHP İl Başkanı Vedat Bey başta olmak üzere festivalde bayrağı taşıyan katkı sağlayan farklı görüşlü insanlarda vardı. Festivalde her şey farklıydı yalnızca Türk Bayrağımız ortaktı. Buradan anlaşıldığı üzere demek ki AKP Türk Bayrağından da rahatsız oldu!” dedi.

FESTİVALE SİYASİ AÇIDAN BAKMADIK

Diğer taraftan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, belediyenin düzenlediği 13. Gül Festivali’nin siyasi açıdan değerlendirilmemesi gerektiğini bildirdi. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür eden Şenol, “Eksiği ve artısıyla yapılan bir festival vardı. Bu festivalin belediye öncülüğünde yapılması normal. Bu tür festivallerin şehrin tanıtımı için önemli katkılar sağladığına inanıyorum. Festivali, belediye düzenlediği için Bayrak Yürüyüşüne katıldık. Siyasi açıdan bakmadık. Ancak festivale katılmayan ve eleştirenleri yanlış buluyorum” şeklinde konuştu.

HER KESİMDEN KATILIM OLMALIYDI

Festivale meslek odalarının, sanayi ve ticaret odasının ve demokratik kitle örgütlerinin de katılması gerektiğini belirten Şenol, “Her partiden insan festivallere katılabilir. Siyasi olarak değerlendirme yapmak yanlış olur” diye konuştu.

ERTELENEBİLİRDİ

Bu arada festivalin SDÜ’nün mezuniyet töreni ve askeriyenin yemin töreni ile çakıştığını bu yüzden 1 hafta ertelenebilip ya da 1 hafta erkene alınabileceğini savunan Şenol, “Ona rağmen bu festivale her kesimin katılması gerekirdi. Festival şehrin festivalidir. Ufak tefek organizasyon eksiklikleri her yerde olabilir. Bunları da abartmamak gerekir. Bir sonraki yıl bu eksiklikler giderilir” diye konuştu.

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...