Uçak sefer-berliği..

12 Haziran 2013 19:24

Türk Hava Yollarının İstanbul-Isparta arası uçak seferlerinde istenilen doluluk oranına ulaşılamayınca Ticaret ve Odası tanıtım atağına kalktı. Çünkü eğer uçaklar istenilen seviyede doluluk oranına ulaşmazsa Isparta uçağını yine kaybedecek!

Isparta’dan İstanbul’a haftanın üç günü karşılıklı düzenlenen uçak seferleri deyim yerindeyse sallantıda. Türk Hava Yollarının düzenlediği seferlerde 160 kişilik yolcu uçağı kullanılıyor. Ancak gidiş ve dönüşlerde şu ana kadar sadece yüzde 50 kapasiteye ulaşılmış durumda. Hal böyle olunca Ticaret ve Sanayi Odası Isparta’nın uçağını kaybetmemesi için tanıtım atağına kalktı.

700 BİN KİŞİLİK POTANSİYEL VAR AMA UÇAĞIN YARISI ANCAK DOLUYOR

Öte yandan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Süleyman Demirel Havaalanının sadece Isparta halkına değil aynı zamanda Burdur ve Afyonkarahisar’ın Isparta’ya yakın bölgelerine de hitap ettiğini ve ortaya 700 bin kişilik bir potansiyel çıktığını belirtti. Buna rağmen uçakların dolmadığını ve üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için insanların uçağı kullanması için reklam çalışmalarına yöneldiklerini ifade eden Başdeğirmen, “Öncelikle işadamlarımızın ve kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var. Biz ITSO olarak reklam çalışmalarını Türk Hava Yolları yetkililerinden herhangi bir talepte bulunmadan yapıyoruz. Üzerimize düşen ne varsa da yapmaya hazırız. Önümüzdeki hafta İstanbul’da Genel Müdürümüzle görüşmeler yapıp uçak saatlerinin yeniden gözden geçirilmesi yönünde talepte bulunacağız” dedi.

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...