“Isparta’ya büyük haksızlık!”

12 Haziran 2013 19:25

Isparta’da üretim yapan alabalık tesislerinin temsilcilerinin önceki gün bir araya geldiği toplantıda ilimizin balıkçılığı masaya yatırıldı. Sektör temsilcilerinden Âlim Can, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Mustafa Hobanoğlu, Karacaören baraj havzası suyunun 2015 sonrası Antalya’nın içme suyu olarak planlanmasından dolayı alabalık üretim tesislerine 2015 itibariyle kiralama uygulamasına son verileceğini ve bu durumun sektöre ve Isparta ya büyük bir haksızlık olduğunu ifade ettiler.

Karacaören baraj havzası suyunun 2015 sonrası Antalya’nın içme suyu olarak planlanması Isparta’da üretim yapan balık işletmecilerini hareket geçirdi. Bunun üzerine bir araya gelen temsilciler Tarım Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Teknik Danışma Kurulu ikinci Toplantısını gerçekleştirdi. İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Kooperatifi Başkanı Âlim Can’ın ev sahipliğinde yapılan Toplantıya; Vali Yardımcısı Tahir Demir, Sütçüler Kaymakamı Ahmet Başbaydar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen, TKDK İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriye Akman, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, Su Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Diler, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı H.Hüseyin Özdemir, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu ve alabalık üretme tesisleri bulunan firmaların yetkilileri katıldı. Önceki gün gerçekleştirilen toplantıda Isparta’daki tatlı su balıkçılığının durumu görüşüldü. Özel olarak ise 15 bin ton üretim ile Türkiye’nin en önemli alabalık ihracatçısı konumundaki alabalık tesislerimizin 2015 sonrası durumları masaya yatırıldı.

ISPARTA’DAN HİÇBİR GÖRÜŞ ALINMADAN BU KARAR ALINDI!

Sektör temsilcilerinden Âlim Can, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Mustafa Hobanoğlu, Karacaören baraj havzası suyunun 2015 sonrası Antalya’nın içme suyu olarak planlanmasından dolayı alabalık üretim tesislerine 2015 itibariyle kiralama uygulamasına son verileceğini, bu durumun ise sektöre ve Isparta ya büyük bir haksızlık olduğunu dile getirdiler. Diğer yandan ise Su Ürünleri Fakültesi, Su Enstitüsü ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü yetkilileri yüzde 80’i Isparta havzasından beslenen Karacaören baraj suyunun 2015 sonrası Antalya içme suyu olarak planlanması sırasında Isparta’dan hiçbir kurumdan görüş alınmadan bu kararın alındığını, ayrıca tesislerin suyu kirlettiğine yönelik bilimsel bir araştırmanın bulunmadığını ve buna rağmen bu kararın alınmış olmasının tüm Isparta için kayıp olacağını belirttiler.

ANKARA’YA MÜRACAAT EDECEKLER

Toplantı sonunda Teknik Danışma Kurulu olarak görüşülen sorunların yazılı bir metne dönüştürülerek tüm kurul üyelerinin imzasından sonra gerek Antalya, gerekse Ankara da konunun yetkililerine iletilmesine, karar verildi.

 

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...