SDÜ’lü 85 Genç Hekim Tıp Dünyasında

14 Haziran 2013 18:57

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi 85 genç hekimi düzenlenen mezuniyet töreniyle tıp dünyasına uğurladı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından öğrencilerin üniversite sürecinde yaşadıklarını anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dönem 6 Temsilcisi Dr. Aslım Çınar, Tıp Fakültesinden mezun olmanın gururu içerisinde olduklarını dile getirerek “Bizler  “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” diyerek bizleri onurlandıran ve hedefimizi çizen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki genç Türk hekimleri olarak hocalarımızdan aldığımız eğitimlerin ışığında ülkemizin ve milletimizin geleceği için birbirimize destek olup, ben değil biz olabilmeyi başararak aydınlık bir gelecek için çaba sarf edeceğiz. Hastalarımıza kıymetli hocalarımızın bizlere örnek olduğu şekilde ilgi, bilgi ve şefkatle yaklaşacağız” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Kemal Çağlar Tuna ise Tıp Fakültesi 2013 mezunları arasında fakülteyi birincilikle bitirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek bugünlere ulaşmasına destek veren ailesine teşekkür etti. Konuşmasında tıp eğitimi yıllarındaki anılarına değinen Tuna “Hipokrat’ın düşünselinin temeli olan “önce zarar verme” ilkesini bize aşılayan ve bu kutsal meslekte hastayı tanıma, tanı koyma, tedavi düzenleme gibi konularda rehberimiz olan hocalarımıza teşekkür ediyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil ise SDÜ Tıp Fakültesi’nin bu yıl 15. Dönem mezunlarını verdiğini ifade ederek bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan öğretim üyelerinin öğrencilere hem tıp hem de hayat dersi verdiğini söyledi.  Yorgancıgil, konuşmasının devamında öğrencilere şöyle seslendi:  “Sevgili genç meslektaşlarım, yaşamınızın bir dönemi kapanıyor ve aldığınız yeni bir güçle başka bir dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamda, zorluklardan ve çok çalışmaktan asla korkmayın. Bilgisizliğin ve hataların insan yaşamına mal olduğu bir mesleğin mensupları olarak çok çalışmalı ve bu çalışma temposunu hayatınız boyunca sürdürmelisiniz. Toplumda hoşgörülü, sabırlı, alçak gönüllü aynı zamanda liderlik yapan örnek bir insan olma misyonu da sizleri beklemektedir. İşinizi her zaman en iyi şekilde yapmaya gayret edin. Sorumluluğunuzu en iyi şekilde yerine getirin. Hiçbir koşul ve baskı sizi “iyi hekimlik” uygulamaktan alıkoymasın”  dedi. Yorgancıgil, sözlerini hekimlik duası ile sonlandırdı.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Numan Tamer de 1993 yılında kurulan SDÜ Tıp Fakültesi’nin o günden bu güne büyük gelişme kat ettiğini ve bu durumdan gurur duyduğunu belirtti. Tamer, “Sevgili gençler, çok güzel bir gelecek sizleri bekliyor. Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı. Sürekli bilgilerinizi tazelemeli, kendinizi yenilemelisiniz. Dünya büyük bir yarış içerisinde bu yarışta önemli bilgi kaynaklarınız olmalı. Güzel hedeflere ulaşmak için çaba içerisinde olun. Gelecek hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Numan Tamer Tıp Fakültesi'nden dereceyle mezun olanlara, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer ve öğretim üyeleri de diğer mezun öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi.

Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, Hipokrat yemini etti. Daha sonra yaş kütüğüne plaket çakıldı ve pasta kesildi. Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşamasıyla sona erdi.

 

 

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...