“Yapamayacaklarsa bana devretsinler, bir ayda yapayım”

14 Haziran 2013 18:59

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Karayolları bölgesinde bulunan Sav-Antalya Çevre Yolu-Üniversite arasında bulunan çift yol çalışmalarının bitirilememesine isyan etti. Her gün yüzlerce şikâyet telefonu aldığını ve bu yolda ciddi trafik kazalarının meydana geldiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Halkımız bu yolu bizim biliyor ve şikâyetlerini bize iletiyorlar. Bu yolun devlet yolu olduğunu kimse bilmiyor. Kimsenin şehrimizi harabeye çevirmeye, itibarını düşürmeye, prestijini sarsmaya hakkı yok. Herkes görevini bilsin, bu yolları yapma imkânım var ancak, benim yetkimde değil. Yapamayacaklarsa bana devretsinler, bir ayda yapayım” dedi.

Yapımı yılan hikâyesine dönen ve özellikle orta refüjlerin tahrip edildiği, konulan rögarların ve kapaklarının kırıldığı çevre yoluyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çevre yolunun ve üniversiteye kadar ulaşan yolun şehir içi sayıldığını söyledi. Caddenin ve orta refüjlerin her tarafının delik deşik edildiğini aktaran Başkan Günaydın, ayrıca hiçbir trafik işaretlemelerinin de bulunmadığını ifade etti.

Bir vatandaşın yağmur suyu rögarına düştüğünü, birkaç ağır vasıta araçlarında trafik kazası yaptığına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Allah’tan can kaybı yaşanmadı” dedi. Vatandaşların yürüyemez hale geldiğine dikkat çeken Günaydın, “Kimse burasının karayollarına yani devlete ait olduğunu bilmiyor. Şehrimizi harabeye döndürdüler, itibarını düşürüyorlar. Bu yol karayollarının dememe rağmen haklı olarak halkımız şikâyetlerini belediyeye iletiyor. Tüm yanlışlıklar burada toplanmış. Aylar önce karayolları yetkilileri ile bu yollarımızı inceledik. Davraz Mahallemizin bulunduğu çevre yolunda şehrin kodunu bozdular. Kod yükselince Davraz Mahallemizde su baskınları yaşanıyor. Ben bir yandan su baskınlarını önlemek için çalışmalar yaparak düzeltiyorum, bir yandan ise bozuluyor. Ey Ispartalı hemşehrilerim, bu bölge bize ait değil, karayollarına aittir. Ben bir sezonda80 kmasfalt döküyorum, ancak bir bu yol bitirilemiyor. Benim için bu yol bir aylık. Herkes görevini bilsin ve buna göre çalışsın. Benim şehrimi çöplük haline getiremezler. Bu yolların süratle yapılmasını istiyorum. Bu yolu yapma imkânım var, ancak burası benim yetkimde değil. Yapamayacaklarsa bana devretsinler. Ben görevimi fazlasıyla yaptığıma inanıyorum, onlarda yapsınlar” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan iktidar milletvekillerini de 1.5 km’lik yolu 2 senedir yaptıramamakla eleştiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Halkımız bu yolun karayollarını ait olduğunu bilmiyor, iktidar milletvekilleri de bilmiyor herhalde. Yıllardır bu böyle sürmez. Benim arkamdan konuşmasını biliyorlar. Sayın Recep Özel ‘şundan dolayı, bundan dolayı gelmedim’ diyerek Gül Festivali’ne laf atıyor. Sayın Sadi Bilgiç, ITKM’yi kendileri yıktıkları halde ‘Yusuf Ziya Günaydın buraları yıkmasaydı, şimdi buralar bitecekti’ diyor. Bir kere kimin yıktığını kimin yaptığını bilmiyor. Gelsinler de önce bunları incelesinler. Şahsımı bu tip işlerle yıpratmaya çalışan milletvekilleri önce işlerine baksınlar. Eğer bunu yapamıyorlar, yaptıramıyorlarsa gelsinler bana, ben burayı bir ayda yaparım. Burası 2 senede yapılamadı. Benim şehrimde başarılı bir belediye başkanlığı yapılıyor. O itibarı da sıfıra düşürmek istiyorlar. Acaba benim itibarımı sarsmak için mi yapmıyorlar. Şehir aylardır, yıllardır bu şekilde beklemez. Bu şehrin prestijini sarsmaya hakları yok. Burayla ilgilenilmesini ve yapılmasını istiyorum” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...