Sabıka kaydı artık E-Devlet’te

14 Haziran 2013 19:07

İmzalanan protokol kapsamında, vatandaşlar, sabıka kaydına ilişkin “Adli Sicil Belgelerini” bugünden itibaren e-Devlet Kapısı’ndan alabilecek. “www.turkiye.gov.tr” adresli e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak adli sicil kayıt belgelerinde bir barkod numarası da bulunuyor.

E-Devlet Kapısında vatandaşlar adına büyük bir kolaylığa gidildi. Daha önce Adliyeden alınan Adli Sicil Belgeleri bundan böyle internet üzerinden alınabilecek. Ancak bu belgeyi alırken vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı hususlar. Vatandaşların e-Devlet kapısından alacakları belgenin ne için kullanılacağı bilgisini, dikkatlice tanımlamaları gerekiyor. E-Devlet Kapısı kullanıcıları, çıktı alarak bu belgeyi ilgili kurumlarla paylaşabilecek. Paylaşım yapılan kurum yetkilileri, e-Devlet üzerinden giriş yaparak, belge üzerindeki barkod numarası ve belge sahibinin T.C. kimlik numarası ile belgenin orijinalini görüntüleyerek doğrulayabilecek. Böylece sahteciliğin de önüne geçilmiş olacak.

PTT’YE GİDEREK ŞİFRE ALINMASI GEREKİYOR

Adli sicil belgelerinin E-Devlet üzerinden verilmesiyle, vatandaşlar büyük bir zaman kaybından kurtulmuş olacak. E-Devlet üzerinden belgeyi alabilmek için "e-Devlet Kapısının kayıtlı kullanıcısı" olmak gerekiyor. Vatandaşların bu imkândan faydalanmalı için PTT merkezlerine giderek şifrelerini alıp kayıtlı kullanıcı olmaları gerekiyor. Ayrıca E-Devlet Kapısı'nın aynı zamanda elektronik imza veya mobil elektronik imza ile de kullanılabiliyor.

 

Bu haber 575 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...