Sosyal yardımlar Pttkart´la ödenecek

14 Haziran 2013 19:09

PTT Başmüdürü Yaşar Adanalı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokoller çerçevesinde yapılan sosyal yardım ödemelerinin Pttkart aracılığıyla yapılacağını bildirdi.

Toplumun tüm kesimlerinin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını ve kaliteli hizmet vermeye çalıştıklarını belirten PTT Başmüdürü Yaşar Adanalı, mevcut protokoller doğrultusunda; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü adına; Şartlı Eğitim Yardımı ve Şartlı Sağlık Yardımı, yaşlılık, muhtaç, kimsesiz ve engelli maaşları, eşi vefat eden kadınlara yardım ödemelerinin PTT aracılığıyla yapılacağını söyledi.

BU AY BAŞLANIYOR

Hak sahiplerine sosyal yardımların Pttkart aracılığıyla ödenmesine bu ay başlayacaklarını bildiren Adanalı, bu kapsamda çıkarılacak kartların, ön yüklemeli kartlar olacağını, ATM ve POS cihazlarında alışveriş ve nakit çekim işlemleri için de kullanılabileceğini söyledi.

PARA YATTIĞI ANDA KİŞİNİN TELEFONUNA MESAJ GELECEK

Öte yandan birden fazla yardım ödemesi alanlar için tek bir kart verileceğini kaydeden Adanalı, “Para yattığı anda hak sahibinin cep telefonuna SMS gönderimi yapılacak. Hak sahiplerinin paralarını ister Pttmatiklerden kartla, isterse de gişelerden kartsız alabilmesi sağlanacak” dedi.

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...