Gül suyu artık içilebilecek

14 Haziran 2013 19:12

Gülbirlik’in Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na yaptığı gül suyunun gıda maddesi olarak kullanılması yönündeki başvuru kabul edildi Gülbirlik Genel Müdürü Çelik “Vatandaşlar, bundan böyle Rosense markalı gül suyu ambalajlarının üzerinde 'içilebilir' ibaresini bulabilecekler. Gönül rahatlığı ile gül suyunu kullanabilecekler” dedi.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, müjdeli bir haberi Ispartalılarla paylaştı. Tarım Bakanlığının gül suyunun gıda ürünü olarak kullanılması yönünde yaptıkları başvuruyu kabul ettiğini ve gül suyunun gıda ürünü olarak tescillediğini belirtti.

GÜLSUYUNUN SAĞLIĞA YARARLI OLMASI RAĞBETİ ARTIRDI

Gül yağı üretimi sırasında yüzde 100 doğal gül suyu elde ettiklerini açıklayan Çelik, yapılan bilimsel çalışmalarda gül suyunun sağlığa olan yararlarının ortaya konması ile gül suyuna olan rağbetin arttığını bildirdi.

ATEŞ DÜŞÜRÜYOR, MİDE RAHATSIZLIKLARINA İYİ GELİYOR

Gül suyunun içilmesi halinde ateş düşürücü, mide, bağırsak rahatsızlıklarını düzenleyici işlevleri yerine getirdiğini dile getiren Çelik, “Bugün itibari ile Gülbirlik'in üretimini yaptığı yüzde 100 doğal gül sularının, halkımız tarafından içiliyor olması tescillenmiş oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan alınan izin belgesi ile artık Gülbirlik'in şirketi olan Rosense markalı gül sularının içiminde herhangi bir sıkıntı olmayacak. Gıda maddesi olarak kullanılabilecek. Aldığımız belgede gül suyunun şekerlemede, gıdada kullanılabileceğine dair bir bilgi var. Bu da gül suyunun bir gıda ürünü olarak kullanılabileceğini göstermektedir. Bu kapsamda gül suyu ambalajına 'içilebilir' ibaresinin yazılmasında hiçbir sakınca yok. Vatandaşlar, bundan böyle Rosense markalı gül suyu ambalajlarının üzerinde 'içilebilir' ibaresini bulabilecekler. Gönül rahatlığı ile gül suyunu kullanabilecekler” şeklinde konuştu.

Bu haber 763 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...