Ispartalının yatırım tercihi ALTIN

14 Haziran 2013 19:16

Anadolu’da iş dünyasının temsilcileriyle ’İşin Doğrusu’ buluşması kapsamında bir araya gelen Kuveyt Türk Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, Barida Hotels’de düzenlenen toplantıda Isparta’daki Kuveyt şubesinde448 kg(35.8 milyon TL) altın yatırımı olduğunu açıkladı. Son 2 yılda bankalarda ciddi anlamda altın fonu oluştuğunu belirten Uyan, “Ülkemizdeki bankalarda toplam altın miktarı 277.6 tonun üzerinde. Bu da yaklaşık 22 milyar TL. Kuveyt Türk’de ise 27.7 ton altın var. bunun da yüzde 2’si Isparta’da” dedi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın, ‘İşin Doğrusu; Etik Bankacılık ve Sağlam Finansal Kararlar’ konseptiyle tecrübe, bilgi ve birikimlerinin paylaştığı Anadolu bölge toplantıları şeklinde işletme sahipleriyle bir araya geldiği buluşmanın 13’üncüsü Isparta’da yapıldı. Barida Hotels’de düzenlenen etkinliğe, Kuveyt Türk Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, Genel Müdür yardımcısı Mehmet Oral, Isparta şubesinin çalışanları ile ilimiz iş dünyasının temsilcileri katıldı.

ISPARTA’DA ALTIN YATIRIMINA RAĞBET GÖSTEREN BİR KESİM VAR

Kuveyt Türk Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, Isparta iş dünyasının temsilcilerine yönelik yaptığı sunumda ilimizde 16 yıldır faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, Isparta’daki bankacılık rakamlarının kendilerini sevindirdiğini bildirdi. Rakamlar üzerinden bilgiler aktaran Uyan, son yıllarda bankacılık sektörünün oluşturduğu altın fonlarında başarıyı yakaladıklarını söyledi. Türkiye’de resmi kayıtlara göre 277.6 tonun üzerinde altın bulunduğunu ifade eden Uyan, bunun Türk lirası karşılığının ise 22 milyar olduğunu belirtti. Kuveyt Türk Isparta Şubesi’nde448 kgaltın yatırımı olduğunu da açıklayan Uyan, “Toplam değeri 35.8 milyon TL. Kuveyt Türk Bankası’nda 27.7 ton (2.2 milyar TL) altın yatırımı var. Bankamızın Isparta’daki oranı ise yüzde 2 seviyesinde. Isparta’da altına rağbet gösteren bir tasarruf kesimi olduğu ortaya çıkıyor. Bu güzel bir rakam” dedi.

FON KULLANDIRMADA SIKINTI VAR

Öte yandan Isparta’da topladıkları kaynakların 147 milyon TL, kullandırdıkları fonların ise 33 milyon TL olduğunu belirten Genel Müdür Uyan, “Çok ciddi bir açık var. Genellikle bulunduğumuz illerde topladığımızdan fazlasını o ile vermişiz. Ancak Isparta’da böyle bir durum söz konusu değil. Hep birlikte bunu terse çevirmeliyiz” şeklinde konuştu.

2 MÜJDEMİZ VAR

Son olarak Isparta’da ihracatçılara iki müjdesi olan Ufuk Uyan, Katılım Bankacılığı prensipleri çerçevesinde ihracatın finansmanına yönelik yeni bir ürün geliştirdiklerini, öncelikle teyitli akreditif karşılığı ihracatı yapan girişimcilerin finansman ihtiyacını karşılayacakları daha sonra sırasıyla avalli poliçe karşılığı doğrudan yurtdışı plasman riskini almak kaydıyla finansman sağlayacaklarını bildirdi. Bunun ihracata çok büyük faizsiz bir destek olduğunu kaydeden Uyan, ayrıca Katılım Bankaları Birliği olarak Eximbank kaynaklarına faizsiz esasta ulaşmak için çalışma yaptıklarını ve takip ettiklerini hatırlattı.

EN ÖNEMLİ KAYNAK NAKİT

Bireysel ve İşletme Bankacılık Grubu’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral ise, katılımcılara yönelik olarak yaptığı sunumda farklı sektörlerdeki birçok firmayla yıllardır sürdürdükleri finansal deneyimlerini örnekleriyle paylaştı. Bir firmanın ayakta kalabilmesi için en önemli kaynağının nakit olduğuna dikkat çeken Oral, güçlü bir nakit akışı için ilk önce, ‘İşletme sermayeniz yeterli mi?’, ‘Ödeme ve alacaklarınızın vadesi uyumlu mu?’ ve ‘Hazırda kullanılabilecek ek fon kaynaklarınız var mı?’ sorularına cevap vermek gerektiğini belirtti.

108 ŞİRKETTEN 59’U KAPANDI

Bu arada Isparta’nın büyük ticarette 10 milyon dolarlık gelirinin olduğunu ifade eden Oral, bunun ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağladığını söyledi. Oral, konuşmasında Isparta esnafı için acı bir tabloyu da gözler önüne serdi. Oral, 2012 yılında Isparta’da 108 şirketin kurulduğunu belirterek, bunlardan 59’unun kapısına kilit vurduğunu kaydetti. Oral, “Bu durumun incelenmesi ve analiz edilmesi gerekir” dedi.

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...