Eğirdir’de Işıklı Su Dansı Tesisinin açılışı yapıldı

17 Haziran 2013 19:17

Eğirdir Kaymakamlığı’nın hazırladığı, BAKA’nın desteklediği ve Eğirdir Belediyesi’nin katkıda bulunduğu Eğirdir Işıklı Su Dansı ve Su Perdesi Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Eğirdir Limanı’nda yapılan açılış programına Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ceyhan Karagöz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Savcı Doğan Adem Kurt, Hakim Serhat Dolu, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kamil Göncü, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayyıldızlı Türk Bayrağı’mızın su perdesine yansıtılmasıyla birlikte saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu. Halk oyunları gösterisi ile başlayan açılış programında bir konuşma yapan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, bölgenin kalkınmasında BAKA olarak önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Genel Sekreter Tuncay Engin, “Proje için ilk önce Kaymakam Bey ile Eğirdir Belediye Başkanımız birlikte geldiler ve biz de uygun olabileceğini söyledik. Eğirdir’imizin güzelliğine bir güzellik daha geldi. Hayırlı olsun. Eğirdir Kaymakamlığımıza, Eğirdir Belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral yaptığı konuşmada, “Işıklı su perdesi ve dansları tesisi Eğirdir’imiz için büyük bir yenilik ve büyük bir kazanç olmuştur. Kaymakamlık, BAKA ve Belediyemiz iş birliğinde güzel bir tesis ortaya çıktı ve halkımızın hizmetine sunuldu. Projenin gerçekleşmesi için Belediyemiz adına yapılan her türlü katkı ve destekler halkımız adına yapılmıştır. Güçlenen Türkiye’mizde Eğirdir’imiz bu projede olduğu gibi değişik konularda da nasibini almaktadır. Projenin hazırlanmasında, desteklenmesinde ve yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Eğirdir’imize saygıdeğer halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Son olarak konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, “Eğirdir’in tarihi ve kültürel zenginliklerine yeni bir zenginlik daha katıldı. Uzun zamandır yapılan çalışmalar sona erdi ve bugün açılışını hep birlikte yapıyoruz. Baka Genel Sekreterimize, Eğirdir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından müzikli ve ışıklı su dansı gösterileri yapıldı. Su perdesinden yansıyan görüntüler ve Ayyıldızlı Türk Bayrağımız vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Bu haber 602 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...