“Bu zafer Cumhuriyetin ilk adımıdır”

1 Eylül 2012 10:28

 

Vali Memduh Oğuz, 90 yıl önce 30 Ağustos günü kazanılan zaferin, Cumhuriyetimizin kurulması yönünde atılan ilk adımlardan birisi olduğunu belirterek; “Bu önemli günün yıldönümünde bir kez daha bu vatan için, bu topraklar için bir ve beraber olmamız gerektiğini vurguluyorum” dedi.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü dolayısıyla Isparta Valiliği tarafından Barida Otel’de Resepsiyon verildi.

Önceki gün gündüz çeşitli etkinliklerle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü, aynı gün akşam da etkinlikler kapsamında İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Barida Otel’de resepsiyon düzenlendi. Saat 20.30’da başlayan 30 Ağustos resepsiyonuna Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz ev sahipliği yaptı.

OĞUZ, KURUTMAZ VE GÜNAYDIN KONUKLARI KAPIDA KARŞILADI

Vali Memduh Oğuz, ve eşi Canan Oğuz, Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eşi Suna Kurutmaz ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın resepsiyona katılan konukları kapıda karşıladılar. Konuklara yapılan ikramın ardından Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz  ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eşi Suna Kurutmaz konukların masalarını tek tek ziyaret ederek hem tanıştılar ve konuklara hoş geldiniz dediler. Vali Memduh Oğuz’un şehit ve gazi yakınları ile tek tek ilgilenmesi ise dikkat çekti.

Resepsiyona, Vali Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan,  SDÜ Rektör Yardımcısı İskender Akkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım,  Daire Müdürleri, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları, Sivil Toplum örgütü  temsilcileri, Gaziler ve Şehit aileleri katıldı.

VALİ OĞUZ; “CUMHURİYETİN

KURULMASINDA ATILAN İLK ADIM”

Resepsiyonda günün anlam ve önemiyle ilgili bir açıklama yapan Vali Memduh Oğuz ; “Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 90 yıl önce bugün 30 Ağustos günü kazanılan zafer, Cumhuriyetimizin kurulması yönünde atılan ilk adımlardan biridir. Bu önemli günün yıldönümünde bir kez daha bu vatan için, bu topraklar için bir ve beraber olmamız gerektiğini vurguluyorum. Huzurlu, güvenli ve kardeş bir şekilde bu topraklar üzerinde yaşamalıyız. Vatanımızın huzur ve güvenliği için her zaman canımızı hiç korkmadan vereceğimizin bilinmesini istiyorum” dedi. 

Bu haber 1344 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...