Jandarma Teşkilatı 174 yaşında

17 Haziran 2013 19:21

Jandarma Teşkilatının 174. Kuruluş Yıldönümü Isparta Jandarma Alay Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Suat Yürekli, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla düzenlenen törende ilk olarak jandarma teşkilatının tarihçesi ve kutlama mesajları okundu.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, jandarma teşkilatı olarak halkın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitildiğini söyledi.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı olarak son bir yılda 13.250 devriye faaliyeti icra ettiklerini belirten Albay Uyan, bu kapsamda 3.700 olay meydana geldiğini ve bu olaylardan % 96’sını aydınlattıklarını, ayrıca adli makamlarca haklarında arama ve yakalama kararı olan 1.306 şüpheli yakalanarak ilgili makamlara teslim edildiğini söyledi.

Sağlık, eğitim ve tarım başta olmak üzere her alanda çağdaş dünya standartlarının üzerinde gelişme sağlayan Isparta’da can ve mal güvenliğinin önemli olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz, huzur ve güvenliğin sağlanmasında mesai mefhumu gözetmeksizin kahramanca çalışan güvenlik kuvvetlerine teşekkür etti.

Isparta İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen asayiş hizmetlerinin yanında özellikle aile içi ve kadına yönelik şiddet konusunda toplum destekli hizmetlerin çok önemli olduğunu belirten Vali Oğuz, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu cennet vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerini ifade eden Vali Oğuz, vatan topraklarının nasıl kazanıldığını ve ne şartlar altında mücadele verildiğini unutmadıklarını söyledi.

Başarılı personele protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle devam eden törende, Narkotik ve Psikotrop madde arama köpeği Bebek’in gösterisi büyük beğeniyle izlendi. Saklanan uyuşturucu maddeyi çok kısa sürede bulan Bebek, protokolden alkış aldı.

Jandarma teşkilatının suç ve suçluyla mücadele ederken kullandığı malzeme ve teçhizatın tanıtılmasıyla devam eden tören, geleneksel jandarma yemeğiyle sona erdi.      

 

 

 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...