“Yangın sezonunda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz”

17 Haziran 2013 19:26

Sıcakların iyiden iyiye kendine göstermeye başladığı şu günlerde orman yangını tehlikesi de artıyor. Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Isparta’yı helikopterle gezerek havadan araziyi gördüğünü, avantaj ve dezavantajları not aldığını belirtti. Değirmenci, Isparta’nın birinci derece yangın tehlikesi olan yerin orman varlığının yüzde 70’ini bünyesinde bulunduran Sütçüler olduğunu söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğü Isparta’da oluşabilecek orman yangını konusunda bu sene daha titiz davranıyor. Özellikle görevine yeni başlayan Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, daha ilk günden Isparta’yı helikopterle gezerek bölge taraması yaptı. Gerekli notlarını alan Değirmenci, orman yangınına müdahale konusunda bir plan çıkardı.

ÇETİN ŞARTLARI OLAN BÖLGELER VAR

Havadan gördüğü üzere Isparta’nın çetin şartları olan bölgeleri bulunduğunu ifade eden Değirmenci, ‘’2013 yangın sezonunu çok yangın görmeden hatta hiç yangın görmeden atlatmak istiyoruz. Sütçüler orman varlığımızın yüzde 70’lerde olduğu bir yer. Bu havzadaki yangın tehlikemiz birinci derece.  O yüzden çok dikkatli olmamız gerekiyor. O havza Torosların uzantısı. Maalesef doğa şartları orada bizim istediğimiz gibi hareket etmemize izin vermiyor. Yeryüzü şekilleri nedeniyle ulaşım sıkıntısı var. Bu da yangına müdahale süremizi uzatıyor. Bizde tedbirlerimizi aldık. Seyyar ekiplerimiz ve yangın müdahale araçlarımız var. İlk müdahaleyi onlarla yapıyoruz. Zor doğa koşullarına uygun araçlarımızı kullanıyoruz’’ dedi.

HELİKOPTER DESTEĞİ ALIRIZ

Olası bir orman yangınında Genel Müdürlüğe ait Antalya Güzelçam ve Denizli’de helikopterlerin bulunduğunu ve oradan destek alabileceklerini açıklayan Değirmenci, ‘’Göller bölgesi iyi yağış alıyor. Bu bizim için bir avantaj. Dezavantajlarımızı da avantaj haline getirmek için yapılacak çalışmaları belirleyeceğiz. Avantajları da daha ileri nasıl taşıyabiliriz şeklinde çalışmaları ortaya koyacağız.

DUYARLI OLUNMALI

Yangın sezonunda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Yangın çıkmaması için çalışmalarımız var. Gerek köylerde gerekse okullarda eğitim çalışmaları yaptık. Vatandaşlarımız sigaralarını söndürmeden atmamalı, piknik yeri olarak gösterilmeyen yerlerde piknik yapılmamasını ve yakılan ateşin tamamen söndürülmesini rica ediyoruz. Bu bir vatan savunması. Orman içinde sadece ağaç yok, canlı ortamı da var. Canlı ortamını korumak için duyarlı davranmalıyız’’ diye konuştu.

Bu haber 1463 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...