M.Eğitim’in Projesine destek

1 Eylül 2012 10:29

M.Eğitim’in Projesine Gençlik ve Spor Bakanlığından destek

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Birimi hazırladığı, “Ben bu ülkenin geleceğiyim” projesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan destek almayı başardı.

 

Sivil toplum kuruluşlarından Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Yeşilay Cemiyeti ile yola çıktıklarının ifade eden İl  Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Doğan, gençlerde farkındalık oluşturmak ve özellikle madde bağımlılığının önüne geçmek için çalışacaklarını söyledi. Doğan, “Projenin amacı gençlerimize, bu ülkenin geleceğinde bir paya sahip olduklarını anlatmak. Yani bunun farkındalığını hissettirmek. Bunun yanında sigara ve madde bağımlılığı gibi gençlerimizi tehdit eden önemli unsurlarda gençlerimizi bilinçlendirmek istiyoruz” dedi.

Halil Doğan, projenin hedef kitlesinin ilköğretim 9.sınıf öğrencileri ile üniversite öğrencilerinin olduğunu belirtti. Doğan, “Öncelikle eğitimcilerden faydalanacağız. Hedef kitlemiz, orta öğretimdeki 9.sınıf öğrencilerimiz ve üniversite öğrencilerimiz. SDÜ’de 19-24 yaş grubundaki gençlerle çalışacağız” dedi.

Proje ortaklarından Yeşilay Cemiyeti Hasan Özgüleç, sigaranın neden olduğu hastalıklardan ölenlerin sayısının her geçen gün artması nedeniyle dikkatleri toplamak istediklerini söyledi. Özgüleç, yeni kurdukları Sağlık ve Yeşilay Kulübü ile ortak çalışma yürüteceklerini anlattı. Projenin diğer ortağı Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı İbrahim Özgüleç, gençlerin yetişmesinde yaşanan sorunları dile getirdi ve dış etkenlerin neden olduğu kötü alışkanlıklardan ancak bu tür projelerle uzak durulabileceğini ifade etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Yeşilay Cemiyeti’nin ortak yürüteceği “Ben bu ülkenin geleceğiyim” projesi ekim ayında hayata geçirilecek ve 6 ay süreyle devam edecek.

 

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...