Başkan Özmeral, çevreci öğrencileri ödüllendirdi

18 Haziran 2013 18:45

Eğirdir Belediyesi ile TAP Derneği (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) tarafından başlatılan okullar arası ödüllü atık pil toplama kampanyası sona erdi.

Kampanya dâhilinde Isparta genelinde birinci Eğirdir’den Süleyman Demirel İlkokulu oldu. İkinci Eğirdir Lisesi olurken, üçüncü de Isparta’dan Mehmet Köse Ortaokulu oldu. Ayrıca Eğirdir’de en fazla atık yağ toplayan okul da Bağlar İlkokulu oldu.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in makamında yapılan mütevazı programla dereceye giren okullara ödülleri verildi. Süleyman Demirel İlkokulu Müdürü Hasan Tiryakioğlu ve öğrencileri fotokopi makinesi, Eğirdir Lisesi Müdürü Ayhan Karakuş ve öğrencileri Laboratuar seti, Mehmet Köse Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Uysal ve öğrencileri satranç takımını Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in elinden aldılar.

Ayrıca Eğirdir’de atık yağ toplayan Bağlar İlkokulu Müdürü Hasan Ceylan, öğretmenlerden Orhan Bozdoğan ve Mine Can ile öğrenciler Yağ toplayan firma tarafından yazıcı ile ödüllendirildiler.

Ödül töreninde Eğirdir “Sekibağ Yaşlı Yaşam Evi” sakinlerinden Hurşit Yıldırım, Süleyman Selek, Salih Köksal ve Mustafa Sıdak ile Yaşlı Yaşam Evi’nim sorumlusu Selçuk Baskın da hazır bulunarak okulların başarısını hep birlikte paylaşmış oldular.

2012-2013 eğitim öğretim yılının sona erdiği günde böyle bir programın yapılmasının çok mânâlı olduğunu belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, öğrencilere, “Annelerinize, babalarınıza bizden çok selam götürün. Atık pilleri ve atık yağları toplamaya devam edin. Güzel bir faaliyetin öncülüğünü yaptınız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirten Başkan Özmeral, ödül almaya hak kazanan öğrencileri ve okul idarecilerini tek tek tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. Program sonunda öğrenciler, okul idarecileri, yaşlılar, belediye personeli ve Başkan Özmeral, günün hatırası olarak toplu fotoğraf çekildiler.

 

 

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...